Kun Google viime vuonna esitteli ilmaisen käännös-käännökseltä ohjaavan navigaattorisovelluksen Android-puhelimille, jäivät Eurooppalaiset Android-käyttäjät nuolemaan näppejään. Nyt asia on kuitenkin korjattu, sillä Android 1.6 -käyttöjärjestelmään on saatavilla päivitys, joka mahdollistaa käännös-käännökseltävä ohjaavan navigaation myös Euroopassa. Ja mikä parasta, tässä tapauksessa laskemme Eurooppaan mukaan myös Suomen.

Nähtäväksi jää, missä vaiheessa Google tuo ilmaisen navigaattoriominaisuuden mukaan myös muilla alustoilla toimiviin maps-sovelluksiinsa, kuten iPhoneen, Samsungiin ja Symbianiin. Väittäisin että vielä tämän vuoden puolella.

Kautta: engadget.com

Edellinen artikkeliEvening Arwen: Darth Vader ja Storm Trooper -korsetit
Seuraava artikkeliWill it melt? Apple iPad – sulaako

12 KOMMENTIT

 1. Vielä kun tulisi S60 symbianille sama. Tai nokia edes täyttäisi lupauksensa ilmaisesta navigoinnista muilleking kuin navigaattori-puhelimille…

 2. Saa nähdä onko tuo sitten ”Ilmainen”. Nokian ”Ilmainen” navigaattori vaatii mobiilinettiä jatkuvasti käytössä. Omassa liittymässäni mobiilinetin hinta on tähtitieteellinen. Parasta tässä on se että nokialaiseni ilmoittaa navigaattorin käytön yhteydessä: ”Tervetuloa käyttämään ilmaista ovi navigaattoria. Navigaattori vaatii internetin käyttöä, joten siitä voi tulla ylimääräisiä kuluja liittymäkohtaisesti!!”

 3. Ei vaadi Nokian navigaattori, voit ladata kartat koneella ja sitte ei maksa kunhan laitat niin ettei nettiä käytä.

  Tai voit ostaa kiinteähintaisen mobiilinetin.

 4. Kiinteähintaista mobiilinettiä vaan ei ole ulkomailla. Eli karttojen lataus on tarpeellinen.

  Kuten tuli Tallinnas todettua kuinka onneton N97 gps on kun data-roaming esto oli päällä eikä siten tullut a-gps avustusta ja eikä kahdessa päivässä puhelin löytänyt paikkaansakaan.

 5. Mistä ihmeestä repäsit Suomen?? ”Mainland Europe”, kuten linkitetyssä Engadgetin jutussa sanotaankin, tarkoittaa manner-Eurooppaa, ei siis Scandinaviaa, eli meitä. Tässä vielä nyt tarkemmin:

  The full list of countries has been made official now:
  ”Today we’re launching Google Maps Navigation version 4.2 in Austria, Belgium, Canada, Denmark, France, Germany, Italy, the Netherlands, Portugal, Spain, and Switzerland for Android devices 1.6 and higher.”

 6. senku maploaderilla imuttaa vaikka koko maapallon. kotona, sitte uppii puhelimeen, tai imee wlanin kautta suoraan luuriin.

  harmi että n900 toimii vanhalla ovimapsilla, eikä navigoi. kusista.

 7. Eikö kukaan enää oikeasti käytä perinteisiä paperikarttoja? Tottakai tämä on kätevämpää, mutta luotettavuus on niin ja näin, eli jos akku loppuu, nettiyhteys katkeaa, kännykkä/navigaattori tilttaa tai muuta vastaavaa niin mitäs sitten tehdään?

 8. Nonni, tosi vanha artikkeli, mutta edelleen samat virheet ylhäällä.

  Valitettavasti paikallinen puhelinkauppiaskin oli näiden tietojen varassa vielä kesäkuussa 2011 ja väitti, että ostamassani Samsungissa olisi ”navigointi Google Mapsin kautta”. Tunnen itseni nätisti sanottuna huiputetuksi, kun kotona puhelinta tutkiessa Google Maps osoittautuu kartan selailusoftaksi ja navigointia varten joutuu raahaamaan autossa mukana erillistä laitetta.

  Tyhmää kuluttajaa pantiin taas halvalla.

Kommenttien lisääminen on estetty.