Kaikille lienee tuttua ainakin joskus iskevä, häiritsevän sitkeä, kutina selässä. Yleensä tämä ärsyke syntyy alueelle, jonne perustallaajan raajat eivät suostu millään ulottumaan. Toisaalta, vaikka raapimaan yltäisikin, voi joskus sattua hetki, jolloin on juuri sattunut vaikkapa leikkaamaan sormenkynnet, eikä täten kykene kutinaa lievittämään. Siinä sitten yrittää raapia selkäänsä kaikkea mahdollista vasten. Yleensä ensimmäisenä mieleen sattuu tuolin selkänoja. Itch Chair pyrkii tekemään tästä selän rapsuttamisesta hieman teknillisempää.

Aluksi Dana Gordonin suunnittelema Itch Chair sovittaa ja kartoittaa käyttäjän selälle optimaalisen raapimiskohdan, minkä jälkeen laite on valmis lievittämään kutinaa. Tiedossa ei ole, pitääkö ”kartoitus” tehdä joka kerta kun tuoliin asettuu, vai osaako härveli muistaa asetuksensa. Raapimista ohjaillaan tuolin sivustassa olevan kosketuslevyn avulla. Lisäksi laitteeseen saa erilaisia vaihdettavia ”kynsiä” miellyttämään kutakin raavittavaa. Virtalähteestä ei ole vielä mitään mainintaa. Tuoli itsessään on melko neutraalin oloinen etenkin värjäämättömänä. Melko yksinkertaiselta näyttävä mekanismi siis mahdollisesti poistaa yhden ärsykkeen elämästämme, mutta olisiko saman asian kenties ajanut jo perinteinen selkänoja.

Lähde

Edellinen artikkeliCommodore palaa juurilleen!
Seuraava artikkeliNano Trek – The final frontier on 8,8 mikrometrin mittainen Enterprise NCC-1701D