Commodore 64 oli kulta-aikoinaan 80-luvulla lähes tulkoon synonyymi kotitietokoneelle. ”Kuusnepan” jälkeen suosituimman kotitetokoneen valtikka siirtyi saman valmistajan Amigalle, joka kehittyneempien grafiikka-ominaisuuksiensa ansiosta nousi nopeasti pelaajien, musiikintekijöiden ja graafikoiden suosikkilaitteeksi. Amigan suosion hiipumisen jälkeen Commodore alkoi kuitenkin menettää otettaan markkinoista, mikä lopulta johti merkin konkurssiin ja tietokonemerkin kuolemaan. Nykyisiä peltilaatikkomallisia tietokoneita katsellessa on kuitenkin helppo kaihota Commodoren kompaktien ja tyylikkäiden näppäimistömallisten tietokoneiden perään.

Vaikka Commodore -tuotemerkki on tietokonevalmistuksen loputtua seikkaillut mitä kummallisimpien tuotteiden kyljessä, niin nyt näyttäisi siltä, että merkki on viimein palaamassa juurilleen.  Nykyaikaisia ”all-in-one” näppäimistötietokoneita valmistava Cybernet on nimittäin onnistunut hankkimaan itselleen oikeudet Commodore -tuotenimeen. Pian saamme siis jälleen nähdä tämän tarunhohtoisen tietokonemerkin sellaisissa kuorissa, kuin mitä nimi myös ansaitsee! Ehkäpä uskallamme jopa toivoa, että jossakin Cybernetin suunnittelijoiden piirtopöydällä itää jo idea alkuperäistä Commodore 64 -tietokonetta muistuttavasta, nykyaikaisella teknologialla varustetusta tietokoneesta!

Kautta: engadget.com

Edellinen artikkeliLiam Ferguson: Hornet on yksipyöräinen prätkä, joka kääntyy paikallaan ja menee 235 km/h
Seuraava artikkeliItch Chair – lievitystä kutinaan