Commodore 64 oli kulta-aikoinaan 80-luvulla lähes tulkoon synonyymi kotitietokoneelle. ”Kuusnepan” jälkeen suosituimman kotitetokoneen valtikka siirtyi saman valmistajan Amigalle, joka kehittyneempien grafiikka-ominaisuuksiensa ansiosta nousi nopeasti pelaajien, musiikintekijöiden ja graafikoiden suosikkilaitteeksi. Amigan suosion hiipumisen jälkeen Commodore alkoi kuitenkin menettää otettaan markkinoista, mikä lopulta johti merkin konkurssiin ja tietokonemerkin kuolemaan. Nykyisiä peltilaatikkomallisia tietokoneita katsellessa on kuitenkin helppo kaihota Commodoren kompaktien ja tyylikkäiden näppäimistömallisten tietokoneiden perään.

Vaikka Commodore -tuotemerkki on tietokonevalmistuksen loputtua seikkaillut mitä kummallisimpien tuotteiden kyljessä, niin nyt näyttäisi siltä, että merkki on viimein palaamassa juurilleen.  Nykyaikaisia ”all-in-one” näppäimistötietokoneita valmistava Cybernet on nimittäin onnistunut hankkimaan itselleen oikeudet Commodore -tuotenimeen. Pian saamme siis jälleen nähdä tämän tarunhohtoisen tietokonemerkin sellaisissa kuorissa, kuin mitä nimi myös ansaitsee! Ehkäpä uskallamme jopa toivoa, että jossakin Cybernetin suunnittelijoiden piirtopöydällä itää jo idea alkuperäistä Commodore 64 -tietokonetta muistuttavasta, nykyaikaisella teknologialla varustetusta tietokoneesta!

Kautta: engadget.com

Edellinen artikkeliLiam Ferguson: Hornet on yksipyöräinen prätkä, joka kääntyy paikallaan ja menee 235 km/h
Seuraava artikkeliItch Chair – lievitystä kutinaan

8 KOMMENTIT

  1. Vaan kun tarkemmin miettii, niin mitenpä tuommonen laatikko loppujenlopuksi eroaa kannettavasta tietokoneesta, jossa ei ole näyttöä… Ei mitenkään ;p

  2. Kuka haluaa uutta kamaa vanhoissa kuorissa? Minä haluan kuusnepan takaisin ihan sellaisenaan, tai ainakin niin että vanhat softat pyörivät.

  3. Joku näppärä voisi rakentaa oikean Commodore 64 kuoriin PC:n sisälle. Tuskin edes olisi kovin vaikeaa. Ulkoiselle näppäimistölle ja hiirelle voisi sitten lisätä liittimet. Tosimies tietysti käyttäisi commodoren omaa näppäimistöä 😛

    Tuskin olisi edes alan harrastajalle kovin vaikea homma. Onhan PC mahdutettu, NESin, Dreamcastin yms kuorien sisäänkin…

  4. Kyllähän noita virityksiä on nähty joissa esim. mini-ITX kone on sullottu C64 lerppuaseman sisään, jopa niin, että lerppuaseman aukkoon voi syöttää CD/DVD-kiekon. Siihen vielä alkuperäisestä C64 koneesta askarreltu näppis ja vaikka ulkoinen kovo kasettiaseman sisuksiin niin olisi semmoinen peli, että kelpaisi minullekin.

  5. Kyllä nuo mukana kannettavat ”näppikset” olisivat melko kätsyjä. Nuo jos leviäisivät, kävisi varmasti niin että näytöt olisivat yhtä nopeita liittää kuin perus USB-laitteet ja näyttöjä olisi hiukan kaikkialla, mukana kannettavassa osassa olisivat prosessorit, näyttikset sun muut.

Kommenttien lisääminen on estetty.