ECCO GPS Keychain on avaimenperä, johon voi tallentaa 3 sijaintia

Vihoinkin on ratkaistu kadonneiden esineiden dilemma. Täytyy vain muistaa merkitä paikka, johon esineen (esim. auton) jättää. ECCO GPS Keychain on avaimenperä, jonka muistiin voi tallettaa 3 paikkaa, joihin laite osaa ohjastaa käyttäjän takaisin 9999 mailin päästä, siis melko kaukaa. Laitteessa on sisäinen kompassi ja se jäljittää jopa 32 satelliittia 60 sekunnissa.

Merkitylle paikalle on opastus yksinkertaisella nuolella, joka näyttää missä suunnassa merkitty paikka on. Tarkkuus on 10 metrin luokkaa, joten tällä etäisyydellä ainakin teltta tai auto pitäisi löytyä. Akku kestää valmiustilassa kuukauden ja kymmenen minuutin päivittäisellä käytöllä kaksi viikkoa. Lataus tapahtuu usb:n kautta. Hintaa on 81 euroa.

Tällaisen tarvitsisi ehdottomasti suurille festareille Keski-Eurooppaan, jossa on paljon lääniä ja yöllä pilkkopimeää. Voisi merkitä teltan, päälavan ja vaikka karusellin.

Lähde: www.firebox.com (via www.crunchgear.com)

Edellinen artikkeliHeinz kehitti USB-mikroaaltouunin pavuille
Seuraava artikkeliHand Lights, tee-se-itse kyynärtaivelvalot

1 KOMMENTTI

 1. Ei tuolla voi merkitä mitään omaisuutta kuten polkupyörää jonka jäljittää myöhemmin. Artikkelissahan sanotaan, että voi merkitä PAIKAN (maapallolla) missä tavara MAHDOLLISESTI (enää) sijaitsee. Ellei joku ole sitä nyysinyt.

 2. Ois kyl kätevä. Ei unohtais et mihin jätti esim. puhelimen tai avaimet!
  Tai et missä on luvannu tavata jonku ihmisen X ajan päästä. (siis jos vaikka ollaan messuilla, kaupungilla tms)

 3. Täytyy kyllä antaa tunnustus hyvästä kuva valinnasta toimitukselle jossa kauko-ohjauksella avataan söpön Lahna-Skodan ovea, vai olikos se lahna skoda se heti piikkinokan jälkeen tullut malli. Itse aiheesta sen verran että ikävästi rajoittaa haettavien esineiden löytöpaikkaa maanpäällisiin kohteisiin, sillä ajattelin että tuollainen voisi olla aika kätevä vehe astronauteille kun ei siellä avaruudessa ole käsitteitä ylhäällä alhaalla tai etelässä pohjoisessa jne..

 4. Tuolla olisi ollut käyttöä eräällä euroopan reissulla. Jätin autoni erääseen kaupunkiin parkkiin joka oli aivan uusi paikka minulle. Jalkauduin siitä sitten kiertelemään kohteita sellaisella innolla että unohdin sen auton parkkipaikan tyystin. Pari tuntia muistaakseni meni kierrellessä ja etsiessä sitä parkkipaikkaa ennenkuin taas autoni löysin 🙂 (No olisihan sen paikan tietysti voinut vain merkitä kartaankin)

 5. jep tosi fiksu keksintö. Miettikääpä sit ku hukkuu, ja joku löytää tuon avaimen, no avain löytää sitten itsensä autolle. Terve auto!

 6. Jos ostaa ns. normaalin kännykän, niin 80e lisää maksamalla saa PALJON paremman GPS:n ym. kartat kännyyn. Ja miksi vittttussa tuo akun kesto laitetaan aina ”10min päivittäisellä käytöllä 2 viikkoa kestää”, kun sehän on 2h 20min! Siinä se.

 7. Ei sitä kaikelle tarvitse erillistä laitetta. Mihin vain järkevään GPS-kapulaan saa waypointit tallennettua…

 8. ”Jos ostaa ns. normaalin kännykän, niin 80e lisää maksamalla saa PALJON paremman GPS:n ym. kartat kännyyn. Ja miksi vittttussa tuo akun kesto laitetaan aina “10min päivittäisellä käytöllä 2 viikkoa kestää”, kun sehän on 2h 20min! Siinä se.”

  Yhdyn akkukestojuttuun!

 9. Cool hilavitkutin tuo silti on, oli dilemma ratkaistu tai ei. Kyllä munki puhelimessa on gps, mutta silti toi on cool =) (puhelin maksaa 500e, tommosia saa samalla rahalla kourallisen)

 10. Nythän muuten näytti olevan eräässä suomalaisessa tietotekniikkapuljussa kartallisia navigaattoreitakin jo 45 euron hintaan, ei oo enää paha. Harkitsin kyllä ostamista vaikka duunipuhelimessa onkin navi.