Avaruusmatkailua harrastavan kosmonautin arki on stressaavaa puuhaa. Tätä mieltä on ainakin Venäläinen kosmonautti nimeltään Salizhan Sharipov, joka uskoo, että kosmonauteille tulisi tarjota avaruudessa alkoholia stressin lievikkeeksi. Kosmonautin arvio sopivasta määrästä on kuitenkin varsin konservatiivinen, sillä hänen mukaansa 5 senttilitraa konjakkia tai viiniä vuorokaudessa riittäisi.

Lähde: www.ananova.com

Edellinen artikkeliKilpailu: Suunnittele unelmiesi Nokia-kuulokkeet!
Seuraava artikkeliAbsolo yhdistää koripallon ja vatsalihasliikkeet

20 KOMMENTIT

 1. ovela ukko. kaikki, jotka ovat lentokoneessa tilkkaa ottaneet tietävät kyllä sen vaikutuksen yläilmoissa. varmasti tuollainen 5 cl piisaa tiukkaan menoon kun mennään avaruuteen asti.

 2. Kylmähermoisia sällejä nuo astronautit ja kosmonautit, itselläni olisi varmaan 3-promillen jurria vastaava tila jo pelkästään painottomassa tilassa oleskelusta. Taikonauteilla taitaa asiat olla jo hoidossa ei tarvita kuin vähän maitoa ja pupukarkkeja niin ollaan jo ihan relax.

 3. Eikö jossain aiemmassa tutkimuksessa joku ehdottanut astronauteille seksikumppaneita Mars-matkan ajaksi, jotteivät sekoa?

 4. Mitä rattis tarkoitat? Olen minä koneessa huikkaa ottanut, mutta en ole mitään erikoisempaa vaikutusta huomannut verrattuna maan kamaralla otettuun. En nyt tosin mitään perskännejä.

 5. Ei yllätys että venäläinen heitti ilmoille tuollaisen ehdotuksen.:D

 6. Wertti, kurkkaas mitä wikipediä tuumaa lentopelosta.. ”paineutetussa koneessa oleva vähäisempi hapen määrä korostaa alkoholin vaikutusta”

 7. ”Hei kaverrrrrit… mikäsh toi nappula on, kokeillaash. Paina nyt shitä punashta nappia…” Ehkä sille on syynsä, ettei venäläisillä ole avaruudessa alkoholia.

 8. ”Juu, enemmän odottaisin suomalaisilta tuota ehdotusta..”
  Juu, paitsi että suomalaiset eivät paljoa avaruudessa ole käyneet…

 9. Ei muuta kuin kossu koneeseen ja pari kaljaa perään ja sitten ilman paitaa ovesta ulos ”pihan puolelle” vetämään norttia.

 10. Ei siinä pitkään menisi kuin veli venäläinen vetäsi parin viikon annoksen kerralla, ja sittem lähdetään krapuloisaan hakemaan kaupasta lisää…

 11. ”Venäläisillä on sentään terve alkoholikulttuuri verrattuna suomeen.”

  Just.. Tietääkseni venäläisten miesten keski-ikä on 55 vuotta, ja siihen taitaa viinakin vaikuttaa hieman..

 12. Rattis, kai se niin sitten on, minä en vaan ole huomannut mitään vaikutusta.

Comments are closed.