Usein sitä itsekin unohtaa kuinka avuton olisi, jos silmälasit hukkuisivat. Paitsi että olisi vaikea liikkua ja tarkkailla ympäristö, myös koulussa oppiminen olisi toivottoman vaikeaa. Brittiläinen Adaptive Eyecare -niminen yritys on ottanut tehtäväkseen kehittää mahdollisimman edulliset silmälasit. Maailmassa on tällä hetkellä miljardi ihmistä, jotka tarvitsisivat silmälasit päivittäiseen elämiseen. Suurin osa näistä ihmisistä asuu kehitysmaissa ja noin 10% heistä on lapsia tai nuoria.

Kehitysmaissa silmälasit maksavat usein jopa kolmen kuukauden palkan. Ja ottaen vielä huomioon, että ilman laseja työskentely saattaa olla vaikeaa, tarvitaan edullisia laseja. Adaptive Eyecare on kehittänyt lasit, jotka maksavat 5-10 dollaria. Tavoite on kehittää yhden dollarin maksavat lasit. Näitä AdSpecs eli Adaptive Spectacles -nimisiä laseja tullaan mitä ilmeisimmin näkemään vielä runsaasti maailmalla.

Lähteet: www.treehugger.com, web.worldbank.org, www.adaptive-eyecare.com

Edellinen artikkeliItalian katolilainen kirkko esittelee puhallettavan kirkon rantapummien pelastamiseen
Seuraava artikkeliApple iPhone 3G Solar Charging Case lataa iPhonen auringosta