Huhujen mukaan Japanissa on leviämässä uusi ilmiö, nimittäin aikuisten värityskirjat. Värittäminen helpottaa stressiä ja auttaa rentoutumaan. Lisäksi se on hyvä keino treenata motoriikkaa vaikkapa vanhainkodissa. Toisaalta väritysviivojen sisällä pysyminen koulii kärsivällisyyttä sekä keskittymiskykyä. Myös jonkinlaista psykologista analyysia voi tehdä valittujen värien perusteella.

Tämähän on mukava idea käsitöiden rinnalle. Virkkaamisen tai maalaamisen sijaan voi vain väritellä sen kummemmin miettimättä tai opettelematta tekniikkaa. Kaikki osaavat!

Lähde: pingmag.jp

Edellinen artikkeliRemote Buddy sopii sohvaperunalle, jolla on neljä kaukosäädintä
Seuraava artikkeliPöytälamppuja sisäänrakennetulla diaheittimellä

6 KOMMENTIT

 1. ”Virkkaamisen tai maalaamisen sijaan voi vain väritellä sen kummemmin miettimättä tai opettelematta tekniikkaa.”

  Mutta jos ei kummemmin välitä, mitä sitä väriä menee, ei kärsivällisyys taikka keskittymiskyky siitä kasva.

  Vanhainkodeissa saisi kyllä olla enemmän virikkeitä. Vanhat mummelit eivät siellä nykyään muuta tee, kuin uhkailevat lyövänsä toisiansa, jos vain käsi nousisi.

 2. Suomessakin löytyy aikuisten värityskirjoja. Mielestäni hauska idea. On väritystehtäviä, täydennystehtäviä( esim. piirrä tatuointeja) ja pikku pähkinöitä aivojen jumppauttamiseksi. Hauskaa illanviettoa yhdessä tai erikseen! Suosittelen lämpimästi.
  (Ei tosikoille)

 3. Minä oon värittäny jo tovin aikaa värityskirjoja. Ne vie aatokset muualle työn ja koulun aiheuttamasta ressistä 😀 Enkä ole ainu. Moni värittelee. Tiiä sitte kuinka moni ostaakin itelleen tuolta mun työpaikalta sen värityskirjan. Väittää vain vievänsä lapselleen. Tosi rentouttavaa puuhaa oikeasti. Ikää on 24 eli en ihan mikään pikkunen nassikka enää ole.:D

 4. minä olen värittänyt kaikki tex willerit vuodesta -84 asti. kauhee homma

 5. ”“Virkkaamisen tai maalaamisen sijaan voi vain väritellä sen kummemmin miettimättä tai opettelematta tekniikkaa.””

  Värien maalaamisessa-piirtämisessäkin on tekniikkaa paljolti. Ääriviivojen piirtäminen ei ole haastaavaa vaan värit.

 6. Heh, heti ekana tuli mieleen, jotta nuo kuvat olisivat jollain tapaa eroottissävytteisiä. Aikuisille ja silleen, ja japanilaiset tapaavat olla perv… edelläkävijöitä.

Kommenttien lisääminen on estetty.