Autosterkat vanhasta cd-asemasta

Olisiko tässä mitään ideaa? Olisiko tämä mahdollista toteuttaa? Kertokaapa joku, joka asiasta tietää. Tässä olisi loistava keino kierrättää atk-romua. Etenkin kun cd-asemat tekevät tilaa dvd-asemille useissa kouluissa ja työpaikoilla, kun koneita uusitaan. Hieman vielä vaatisi viimeistelyä, vaikka onhan tuossa näkyvässä pesusieni-kiinnityksessäkin jotain viehättävää.

Lähde: techdigest.tv

Edellinen artikkeliBlustream RX toistaa mistä tahansa Bluetooth-lähteestä
Seuraava artikkeliDVD-D -levyke alustuu itsestään 48 tuntia käyttöönoton jälkeen

25 KOMMENTIT

 1. On mahdollista. Kyseisessä asemassa on etupanelissa 3.5mm stereojack sekä painikkeet biisin vaihtamista varten. Creativen CD-asemassa olisi volumerullakin etupanelissa. Piuha menee johonkin vahvistimeen (tai toiseen mankkaan). Äänenvoimakkuutta varmaan säädetään kaukosäätimellä, koska volumenappia ei ole näkyvissä. Tai sitten piuha voi mennä FM-lähettimeen ja musan ottaa vastaan joku toinen laite missä on vain FM-vastaanotin + vahvistin. Kannettavan CD-soitin olisi pienempi.

 2. Yleensä noista CD-asemista aina löytyy linjatasoinen lähtö liitin jonka voi suoraan kytkeä vahvistimen ottoon, väliin tarvitaan tosin säädettävä vaimennin että ääntä voi myös hiljentää taikka sitten kuten kuvassakin on että ääni signaali otetaan kuuloke liittimestä jolloin sitä voi säätää etupaneelin äänenvoimakkuus säätimestä.
  ************ —-(0) Input CD-soittimelta
  ************|***************
  ************_***************
  *OUT*(0)——\|=|**************
  *vahvistimelle*\=|**************
  ************|\|**************
  ************|=\**Potenttiometri logaritminen 47Kohm
  ************|=|\*************
  ************|=|*\************
  *************|***************
  ************_|_**************
  ****************_**Ground*******

 3. Vähän epäilen. Tietokoneen asemia ei ole tarkoitettu matkakäyttöön. Ainakin jotkut asemat ovat hyvin herkkiä tärinälle. Ääni rupeaa katkomaan.
  Tuossa tosin asema on pakattu senverran hyvin, että saattaa tasaisella asfalttitiellä toimia… en suosittelisi peräkylien kinttupoluille.

 4. Tärinä voi vaikuttaa aika paljon. Ja joo, tuollainen on tullut tehtyä (ei tosin autokäyttöön) asemasta jossa oli valmiina soittonapit. Harvoissa niitä taitaa nykyään olla, ja ilman niitä haastetta onkin jo vähän enempi.

 5. Nurkista löytyy neljä CD-asemaa, joten voisin rakentaa nelipistestereot 😀

 6. eh.. miksi ei tavallista mp3-soitinta käytä ennemmin sopivan telineen kanssa.

  Eipä ole itselläkään automankkaa autossa kunnei nykyisin sellaista tarvi.
  Vahvistin on kiinni suoraan Sonyn HSW-BTA2W bluetooth (A2DP) vastaanottimessa. Lähteenä toimii A2DP-profiilin omaavat laitteet ja jollei tukea ole niin jabran A120s lähetin. Esim. monet uudet kännykät tukee suoraan tätä Advanced Audio Distribution Profile eli A2DP-profiilia kuten osa jotkin mp3-soittimet (älkää sekoittako handsfree profiiliin joka monoa ja mössöä äänenlaadultaan).
  Ulkopuolinen ei edes hoksaa että autossa olisi mitään äänentoistolaitteita kun alkuperäisten paikoille vaihdettu laadukkaat kaiuttimet ja takakontissa toistoa tukevoittaa pieni subbari. Ja vahvistin on kuskin penkin alla piilossa.

 7. -: Vahvistimenhan tuokin tarvitsee.. Itse olen harkinnut autopcn kasaamista siten että dvdasema tulisi juuri tuohon tyyliin näkyville.. Vaikkapa xubuntulla pyörimään. Voisi testata sellaisia geelivaimentimia joita kuulemma teollisuudessa käytetään. Niiden luvataan eliminoivan myös matalataajuisen varähähtelyn terävien kuoppien lisäksi, mikä olisi tärkeää kiintolevyille.

 8. miten bluurei liittyy tennikseen? tuon joku muuki saatto jo tietää, vissiinki. No enivei, päsitpähän pätemään 😉

 9. Toimii, tai ei enään toimi kun auto on myyty ja panasonicin mankka (josta löytyi input pluginarttu vakiona) mäni sen siliän tien..

  Kappaleet tahtoivat hyppiä töyssyissä, mutta hätä keksi SA-int housunlahjekumminauhat, joiden varaan NEC:n asema roikkumaan..

  Sen jälkeen ei pätkinyt enään, edes Ruuhimäen pikataipaleella…

 10. Tuohan toimii tarviitaessa vaikka mukitelineenä. Tulee peräti sähköllä esiin:)

 11. Lukee cd:t, on biisinvaihdot ja rensselit. Ei tartte vahvistinta jos pärjää tarpeeksi hiljaisella. 3.5mm stereojack…eli minipluginarttu tms 😉

 12. Tämähän oli hitti idea silloin kun ensimmäisiä 1X asemia alettiin vaihtamaan 2X tai jopa 4X asemiin. Siihen aikaan maksoi CD-soitin autoon kohtuullisen paljon jolloin hommassa oli vähän enemmän ideaa. Jos asemassa oli play, stop, seek napit (joissai oli) niin pääsi helpolla. Jotkut virittivät pienellä ohjauselektroniikalla ohjauksen niihin asemiin joissa sitä ei vielä ollut. Ei tarvinnut sitten muuta kuin perään joku pieni vahvistin niin johan toimi.

 13. Virransyöttö soittimelle; asema vaatii 12v sekä 5v voltin jännitteensyötön. 12 v saa suoraan akulta, mutta 5 v vaatii jonkinlaisen alentimen.

 14. Antti,

  Tuon toteuttaa helposti kahdella regulaattorilla, esim 7805 5V:lle ja 7812 12V:lle.

 15. Vanha. Rakensin vastaavan vermeen reguloituna helposti jo vuonna 1997. Eli otin tupakansytkäristä asemalle 12volttia ja asensin regulaattorin suoraan aseman sisälle syöttämään tarvittua viittä volttia. Asensin aseman auton keskikonsoliin. Ainut ongelma oli vaihekepin sijainti. Vaihe piti olla kakkosella tai nelosella, jos mieli vaihtaa levyä, koska levykelkka tuli muutoin keppiä päin. Asemassa itsessään oli biisinvaihtoon tarvittavat näppäimet, joten mitään ohjauselektroniikkaa ei sen kummemmin tarvittu. Toimiva ratkaisu se oli, kun auto-cd-soittimet olivat vielä niin kalliita.

 16. olen nähnyt joskus netin syövereissä ohjeet cd-aseman muuntamisesta mp3 soittimeksi. onnistuu suhtkoht yksinkertaisella piirillä, jopa saa näytön tälläiseen rakenneltua jos tahtoo. en vaan perkele enää löydä sitä. meidän amiksessa joku teki mp3 soittimen tälläsestä päättötyönä ilman näyttöä mutta lisäsi sihen käyttöpainikkeet kun ei niitä alunperin ollut. joten sekin on ihan mahdollista, vaikka monessa paikassa väitetään että mp3 soitinta ei saa tehtyä. kaikki on mahdollista kun vähän perehtyy 😛

 17. Kyllä! Höpöhöpöä väittää ettei mp3-soitinta tai muuta jo sarjatuotannossa olevaa värkkiä sais valmistettua. Jokuhan ne on jo tehny ja aina löytyy pellepelottomia jotka pystyy samaan.

 18. Muistan joskus vajaa 15 vuotta sitten, isällä oli ladassaan CD-soitin, tietenkin tällä periaatteella toteutettu. ja ei ollut kovin nuuka tärinällekkään. Silloin hyvä ratkaisu ja todella hyvä idea.

Kommenttien lisääminen on estetty.