puursorvi_itse_tehty.jpg

Puunikkari nimeltään Pekka Huhta tarvitsi itselleen pientä sorvia lähinnä taltankahvojen sorvaamiseen. Sen sijaan, että sorvia olisi lähdetty ostamaan kaupasta, niin sorvi päätettiin rakentaa itse. Tuloksena syntyneen puusorvin osina on käytetty ainoastaan verstaan nurkista löytyneitä vanhoja osia sekä jämäpuuta. Moottorin virkaa sorvissa ajaa tavallinen sähköporakone.

puusorvi_puinen.jpg

Eipä tule mieleen, että olisi tullut hienompaa pelkistä kierrätysosista tehtyä laitetta vastaan.

Lisää tietoa löytyy Pekan omilta verkkosivuilta osoitteesta www.sihistin.fi

Edellinen artikkeliYhdysvaltalainen koululainen saa tietokoneet sekoamaan kosketuksella
Seuraava artikkeliGreen Earth Technologies tuottaa moottoriöljyä teuraksesta

8 KOMMENTIT

 1. Aivan loistava idea, eikä vaikea toteuttaa. Harvemmin sitä tosin tulee tarvetta sorvata mitään. CNC-jyrsimelle olisi kyllä vaikka millaista käyttöä mutta menee jo hieman hankalammaksi rakentaa vaikka niitäkin (tee-se-itse versioita) löytyy netistä vaikka millä mitalla..

 2. Tuo kuulostaa kätevältä. Nuo jyrsimet kun eivät siitä halvemmasta päästä ole.

 3. No ei. Mutta eihän siihen periaatteessa tarvitse kuin muutaman printtereistä löytyvän stepperimoottorin, elektroniikkaa, kiskoja ja dremelin. 😛 Seuraavan linkin sivun alalaidassa on aika hyvä linkkilista:

  http://news.thomasnet.com/IMT/archives/2006/07/scavenge_materials_to_build_tinker_your_own_cnc_machine.html

  Tuo elektroniikkapuoli noissa vähän hirvittää mutta elektroniikkasettejä saa onneksi valmiiksikasattunakin: http://www.hobbycnc.com/products/hobbycnc-pro-chopper-driver-board-kits/

 4. Base pisthän sitten siitä cnc vekottimesta kuvia kun valmistuu..
  Tuosta sorvista sitten; riittääkö porakoneessa kierrokset varmasti sorvaamiseen? Taltta voi tökkiä ja/tai tehdä melko karua jälkeä mikäli ei ole tarpeeksi rundeja. Tökkäämisen vaikutusten lieventämiseksi sorvit ovat usein myös hihnavetoisia. Hihna siis luistaa, eikä moottori kyrvähdä tai sorvaaja menetä käsiään. Kun tökkää taltan vähän väärässä asennossa tuohon niin porakone pyörähtää komeasti ympäri tuossa ennen hajoamistaan..
  Hienoa silti että tuollaiseenkin löytyy osaamista ja viitseliäisyyttä vielä nykyisessä pullamössösuomessakin.

 5. Pistetään tuohon vielä iskuporakone niin sadaan hieman abstraktia kuviointiakin mukaan.

 6. tuntematon: Jaa no enpä taida itse alkaa rakentamaan ainakaan näillä näkymin kun on muutenkin niin paljon projekteja kesken. (osat kyllä melkeinpä löytyisi miinus elektroniikka) Ehkäpä sitten joskus kun saa vanhat pois jaloista pyörimästä. 🙂 Tuolta sihistin.fi löytyy kuvia taltankahvoista joita tuolla sorvilla on tehty eli ilmeisesti ihan toimiva vehje on kyseessä.

Comments are closed.