magneto_tietokoneen_rikkoja.jpg

Yhdysvalloissa, New Yorkissa peruskoulua käyvä Joe Falciatanolla on tavallistakin enemmä ongelmia tietokoneiden kanssa. Kun Joen luokalla ensimmäistä kertaa aloitettiin ATK-opetus, niin jokainen tietokone, johon Joe koski, sekosi täysin. Joe oli jopa reputtaa yhden kurssiin johon vaadittiin Powerpoint -esitys tämän läpäisemiseksi, sillä yksikään kone ei pysynyt pystyssä niin pitkään, että esityksen laatiminen olisi ollut mahdollista. Ongelmista selvittiin vasta, kun Joelle annettiin anti-magneettinen maadoittava ranneke. Samaan tapaan Joella on ongelmia myöskin Xbox pelikonsolien kanssa, jotka tuuppaavat sekoamaan tämän koskiessa näiden ohjaimiin.

Kukaan ei ole vielä pystynyt todentamaan syytä, miksi Joe saa tietokoneet sekoamaan. Koulussaan Joe on kuitenkin jo saanut suuntaa antavan kutsumanimen, joka on ”Magneto man”.

Lähde:  sciencentral.com

Edellinen artikkeliAskartele itsellesi festarihattu mäyriksen pahvikuorista
Seuraava artikkeliPuusta tehty puusorvi

34 KOMMENTIT

 1. Kuulostaa vähä kyseenalaiselta… Kulettaa tarkoituksella mukana jotai settiä jolla saa vehkeet sekaisin…

 2. Ei mikään pieni magneetti tassussa saa konetta sekoamaan. Koita vaikka itse teipata pienen voimakkaan magneetin tassuusi ja hipelöi näppäimistöä/hiirtä niin mitään ei tapahdu. Sitten kun alkaa näyttöä hipelöimään niin värit hieman sekoavat.

 3. ”Samaan tapaan Joella on ongelmia myöskin Xbox pelikonsolien kanssa, jotka tuuppaavat sekoamaan tämän koskiessa näiden ohjaimiin.” Eiköhän kaikilla muillakin ole ollut tätä ongelmaa 😉

 4. Ton kohdalla sopii varsin hyvin netissä pyörivä sigu ’if I can touch it, I can break it’

 5. Tämä on ihan käyttöjärjestelmä kohtaista, ei varmaan menis Linux sekaisin.

 6. Minulla on myös ystävä jolla on samanlainen ”lahja”, jos sen apinan päästää koneelle, on kone noin minuutin päästä täysin roskiskamaa kun konetta on hieman ”viritetty”, amazing!!

 7. 1. Hän käyttää Windowsia ja äkspoksia, molemmat Micro$oftilta joten erittäin herkkiä kaatumiselle.

  2. Jos mangeetilla aikoo saada tietokoneelle jotain pahaa tehtyä niin sen pitää olla niin voimakas että kone itsessäänkin jo lähtee paikaltaan sen voimasta ja silloinkin koneen kaatuminen johtuu kiintolevyn siliämisestä ja on turha toivoa että konetta enää ehjäksi saa.
  Toden näköisesti äkspoks on pelatessa ainakin metrin päässä, jolloin sen ”tuhoamiseen” tarvittaisiin jo niin iso sähkömagneetti että tuskin huoneeseensakkaan kunnolla se mahtuisi. Kiintomagneeteilla turha edes toivoa saavansa jotain aikaan.

  3. Jos taas tuo perustuu sähköön niin vielä kummenpi juttu. Tietokone saisi ”kuolettavan sähköiskunsa” hiiren tai näppäimistön kautta. Muistaakseni sähkö hyppää sentin/10 000 volttia ilmassa ja lähinpään koneeseen vievään johtimeen on matkaa eristeet kiertäen ainakin 5cm, eli 50 000 volttia. Kone tuhoutuu täysin.

  4. Tai jos tuo perustuu EMPpiin niin on jätkä vielä meediompi. Lainaus wikipediasta: ”Myös elektromagneettisena pulssina tunnettu purkaus syntyy korkealla ilmakehässä (>30 km) tapahtuvan ydinräjähdyksen seurauksena.”,”Pulssin sähkökentän voimakkuus on suuruusluokkaa 50 kilovolttia per metri.” Kulkipa hän missä hyvänsä niin lähes kaikki elektroniikka tuhoutuu parin metrin säteellä tosin säteen voimakkuudesta riippuen.

  5. Joe sai koneet todellakin kaatumaan kaatamalla ne ihan käsivoimin kyljelleen, ongelmat korjattiin kun hänelle pistettiin käsiin antimagneettiset rannekkeet, jotka sidottiin tukevasti toisesta päästä tuoliin/muuhun kiintopisteeseen, näin hän ei enää käsillään saanut konetta kaadetuksi rannekkeiden ajaessa käsirautojen virkaa.

  Näistä neljästä vaihtoehdosta sitten valitsemaan sitä todennäköisintä.
  -Ongelmien korjaantuminen antimagneettisella johdolla pois sulkee vaihtoehdon 4.
  -Koneen toimiminen mutta sekoileminen taas pois sulkee vaihtoehdot 2 ja 3.
  -Kone on kyljellään kuvassa joten se vahvistaa vaihtoehtoa 5.
  -Kone näyttäisi pyörittävän winukkaa joten se tukee vaihtoehtoa 1.

  Eli joko 1 tai 5.

 8. Martti Martinpoika: ”Kukaan ei ole vielä pystynyt todentamaan syytä, miksi Joe saa tietokoneet sekoamaan.”

  Eli kyseessä on joko jotain varsin erikoista tai täyttä puppua. Ja jos kyseessä on todellinen setti ni eiköhän paikalliset tekniikan poijjaat osaa selittää ilmiön syyn paremmin. Turha alkaa luetteleen mitään absurdeja vaihtoehtoja ja vetää niistä johtopäätöksiä.

 9. Nuo ylläolevat vaihtoehdot ovat aikalailla ainoat mahdolliset joita ihmisjärki tietää, jotain vastaan väittämistä? Jos et keksi mitään niin mieti seuraavia ”selittämättömiä” vaihtoehtoja:

  6. Joe on jumala.
  7. Jumala kiusaa Joeta.
  8. Hän sekoittaa koneet aika-avaruusjatkumon ja kuudennen ulottuvuuden fuusiolla tai muulla vastaavalla.

  Orgaaniset aineet harvoin vahingoittavat ympäristöään ”langattomasti” (eipä muovin läpi taida muuten kuin langattomasti päästä?). Mutta entä jos hän on epäorgaaninen (alieni tai kivi)?

  Vinkki: orgaaniset aineet käyttäytyvät aina luonnollisesti.

  En vedä mitään johtopäätöksiä, päinvastoin minähän kerron paljon eri vaihtoehtoja joista jokainen saa valita mieleisensä.

 10. Uutisen voi kiteyttää kahteen sanaan – joita usein on tapana kirjoittaa yhteen:

  BullShit.

 11. Kannatan tuota Kekkosen ajatusta. Se on niin nätisti vielä kirjoitettukin että huhhuh, eli suomalaisemmin hevonpaskaa ja heroesin mainoskampanja

  Martti Martinpoika, wow ihan itekkö nuo kaikki keksit? On se nimittäin kyllä jännää että joku suomalainen joka ei koskaan ole tapausta edes päässyt läheltä näkemään voi tietää siitä noin paljon…

  Muuten, mikäli tuo onkelma on oikea, ja jos siihen auttaa (oikeassa tarkoituksessa, ei käsirautana) tuo ranneke, niin luultavasti samat ongelmat iskee yhtä hyvin linuxissa, ei se pingviini tee siitä mitenkään sähkölle/ magnetismille neutraalia…

  You should never underestimate the predictability of stupidity

  (Ai niin pojat (ja tytöt), sinäPutki on muuten aina aivan hemmetin hyvä lähde kun lähdetään linkittämään ”tosiasioita”…)

 12. uutisankka, vähän niinkuin spagetti joka kasvaa pellossa valmiina. Onhan näitä kun etsii, juttuja joilla ei oo mitään perää mutta ovatpahan silti julkaisseet ne jotta lehti täyttyis… 😀

 13. Syy kaatumiseen on hyvin selvä.. Microsoft = amerikkalainen

  microsoftin käyttö järjestelmät toimivat moitteettomasti ilman kuukausittaisia uudelleen asennuksia jos niitä käytetään hyvään tarkoitukseen.. huonoja = imuroiminen, warettaminen, pornon selailu tms jne.
  kaikki kiinni äyttäjästä.. käytännössä tämätarkoittaa sitä että wintoosat lähes haistavat onko kyseessä piraatti wintoosien levittelijä vai puhdas pulmunen joka maksaa siitä että billcates kusee linssiin myydessään reikäisen järjestelmän jota sitten paikkaillaan päivityksillä.. mutta asiaan

  Joe Falciatanolla = terroristi lähes sukua beduiinitaustaisten nigero pellejen kautta kemikaali alille. wintoosa ja jopa Xbox tunnistaa heti kun kyseessä on pahoja aikeita hautova henkilö. aivoimpulssit suoraan sanoen käskevät joe:n päässä wintoosaa sekoamaan.

  Joe Falciatanolla = Jeo Alcia tano Folla eli tuossa hänen terrori nimensä.

 14. Minäpähän saankin tietokoneet korjaantumaan pelkällä läsnäolollani 😀

 15. Eikös muuten paras lähde ole ”lähde”. Vilkaiskaapa tuonne artikkelin lähteeseen, nakertaa hieman jutun uskottavuutta.

 16. Mulla on aivan sama ongelma tietokoneiden kanssa, koneet kaatuvat. Tosin ei jokaisen koneen kohdalla. Tätä tapahtuu aika usein 1-2 viikossa. Ja koneet ovat kunnossa, ainakin oma. En tiedä onko minussa joku liika energiakenttä vai mitä, mutta se todellakin ottaa päähän kun jotain tärkeetä koulujuttua tekee koneella.

 17. aivoillahan muuten on sähkökenttä ja magneettikenttä, mutta senhän ei kai pitäis tommoseen tarpeeks vahva olla?

 18. aivojen magneettikentän voimakkuus riippuu varmaan siitä että kuinka iso pää jollakin on, tai kuinka äkäset aivot omistaa:O

 19. Kyllä tämän uutisen on pakko olla totta, koska se on julkaistu INTERNETISSÄ.

 20. Onkohan noiden jannujen veren rautapitoisuutta mitattu?
  Tuli vain mieleen, kun virtaava vesikin saa magneettikentän jos seassa on tarpeeksi metallipölyä…

 21. Tarina ei taida kertoa mitä käy jos poitsu hyppää nykyaikaisen auton kyytiin 😉 Taitaa tehdä ranskalaiset

 22. Odotellaan että mythbusters ottaa asian käsittelyyn.. Tämä on BS:ää kunnes toisin todistetaan.

 23. Antimagneettinen maadoitusranneke? Miten magnetismia maadoitetaan?

  Ettei vaan olis perinteinen staattista sähköä purkava maadoitus?

  Jätkä kulkee teryleenit päällä kumipohjaisissa kengissä ja vielä ihmetellään, miksi elektronikka ei skulla?

Comments are closed.