Ei ole mitenkään tavatonta, että joku osaa seistä käsillään, mutta moniko teistä osaa seistä sormillaan – tai entäpä ainoastaan yhden sormen varassa?  Videolla esiintyvä, Shaolin temppelissä kouluttautunut munkki nimeltään Hai Deng suorittaa käsilläseisonnan ainoastaan yhden sormen varassa. Video herättää varmasti keskustelua aitoudestaan, mutta kyseinen munkki pystyi kyseiseen  temppuun todistetusti ainakin ollessaan yli 80 vuotias esiintyessään Yhdysvalloissa suurille yleisöille.

Sittemmin edesmennyt Hai Deng kuului harvalukuiseen kung-fu mestareiden joukkoon, jotka  pääsivät riittävä korkealle tasolle pystyäkseen yhden sormen varassa seisontaan.

Jos päätätte aloitta harjoittelun, niin vinkkinä voin kertoa, että kaikki perustuu siihen, että koko chi, eli elämän energia täytyy kanavoida kerrallaan yhdelle kannattelevalle sormelle.

Alla olevalla videolla vielä lisää tietoa tekniikasta

Edellinen artikkeliPittsburgh’ssa yritettiin maksaa mljoonan dollarin setelillä
Seuraava artikkeliRadio-ohjattavia koppakuoriaisia

1 KOMMENTTI

 1. Minusta tuon ylemmän videon häiskä näyttää nojaavan seinää vasten tuossa sormellaseisonnassaan. Tai siis onhan tuo vielä senkin jälkeen vaikeaa, mutta silti huomattavasti helpompaa kuin yhdellä sormella seisominen.

 2. Joo pitää olla _aika_ hyvä tasapaino jos ilman tukea aikoo pysyä yhellä sormella 😀 Mutta voimaa toi tarvitsee melkein yhtä paljon kuin ilman tukea.

 3. ihan heleppo tuollai nojata sienään, mutta määpä ossaan seistä yhellä sormella iliman nojjaamista :DDDDDDDDd

 4. VANHA! ainakin 5vuotta vanha video. Annoin 5tähteä ja kyllä on hieno tekniikka mutta jos ette ole ennen nähneet olette vailla yleis sivistystä.

 5. Yleis sivistykseen kuuluu paljon muuta kin kuin videoiden näkeminen. Siihen kuuluu muiden muassa yhdys sanojen oikein kirjoitus!

 6. Käden varjo näyttää katkeavan ranteen kohdilla tuossa ylemmässä videossa.

 7. Varjon katkeaminen johtuu siitä, että heppu seisoo jonkin korokkeen päällä. Eikä tasaisella lattialla

 8. sanoisin, että ylempi video on feikki. Miksi leikata video suoraan käsilläseisontaan, jos kerran sama temppu onnistuu live-yleisönkin edessä. En epäile, etteikö munkki Hai Deng osaisi seistä yhdellä sormella, mutta ylemmässä videossa on jotain mätää. Alempi video sen sijaan on aito.

 9. Alemmassa videossa aivan lopussa näyttää siltä, että sen kaverin oikea sormi murtuu tai painuu maton sisään, kun yrittää sormillaseisontaa 🙂 tai sitten vaan näyttää…

 10. Melko uskomattomalta vaikuttaa… ylemmässä videossa näyttää siltä, että painoa sormella ei ole lainkaan tai erittäin vähän, mutta kuten alemmassa videossa sanotaan nämä sormella seisojat pystyvät ”keventämään” ruumistaan jotta pystyvät seisomaans sormillaan. Juu… no uskoo ken tahtoo.

  Alempi video oli huomattavasti aidomman oloinen. Melko hintelä ja lyhyt heppu oli kuitenkin kyseessä eikä painoa näinollen sormille tule lähellekkään yhtä paljon kuin jollain 180cm eurooppalaisella miehellä.