Kumpi aivopuolisko sinua hallitsee testi?

Sanotaan, että oikea aivopuolisko hallitsee ihmisen tunteellista aivotoimintaa, kun vasen aivopuolisko puolestaan keskittyy puhtaasti matemaattisten ongelmien ratkaisuun. Teknolelu -blogista löytyi tämä mainio testi, jonka avulla pystyt oletettavasti testaamaan, oletko enemmän logiikka- vai tunneihminen.

Mikäli animoitu hahmo pyörii mielestäsi myötäpäivään, on oikea aivopuoliskosi hallitseva ja olet ennen kaikkea tunneihminen. Mikäli hahmo pyörii puolestaan vastapäivään, olet ennemmin logiikkaan, kun tunteisiin perustava henkilö.

{democracy:60}

Lähde: www.teknolelu.fi

Edellinen artikkeli100GB dataa yhdelle Blu-ray levylle
Seuraava artikkeliRetkiuuni tekstiilistä

1 KOMMENTTI

 1. Kuten totesin jo mikrobitissä, jossa tämä oli aamulla, tuo pyörii myötäpäivään eikä vaihtele suuntaansa vaikka joku niin väittäisikin..

  • älä nyt väitä tollasta puppua idiootti!! Ihmiset näkee sen eri tavalla… Sul ei oo matikkapäätä tai logiikkaa, vaan oot tunne ihminen niin sä et koskaan nää sitä niin et se menis vastapäivään… Oikeesti, täähän on just testi et kumpi aivopuolisko hallitsee, nii sen takii toi video on tehty niin et sen voi kuvitella pyörivän kumpaan tahansa suuntaan. Mul se meni eka myötäpäivään, ja sit vastapäivään ja sen jälkeen en enää pystyny aattelee sitä niin et se menis myötäpäivään (:

 2. Arvasin heti mitä tämä ajaa takaa. Pienellä harjoituksella suunnan pystyi päässä muuttamaan katsomatta muualle välillä.

 3. Unohtu edellisestä viestistä. Se varjo siinä alalaidassa tukee oikealle päin pyörimistä, mutta jos katsot hahmon päätä ja unohdat varjon, niin sen saa pyörimään kumpaan suuntaan haluaa.

  • Hah, vai niin. Mulla hahmo pyöri myötäpäivään eli oikealle, mutta harjottelin näkemään pyörinnän vastapäivään eli vasemmalle katsomalla pelkästään varjoa, koska mielestäni varjo pyörii vastapäivään.

 4. Kylläpä vaihtaa suuntaa. Ensimmäisen kerran eilen törmäsin tähän sivustoon ja silloin vastapäivään pyöri, kunnes aloin lukemaan tekstiä sivustolta jossa tuo pyörii, vaihtoi pyöriminen suuntaansa. Huomasin että jos suuntaa katseensa näytön reunoille voin vaihtaa pyörimisen suuntaa.

  Uskoisin että kyseessä onpi animaatio, jossa on lomittain kuvia hahmosta pyörimässä eri suuntiin (vastapäivään on vasen -käsi ja -jalka ylhäällä, myötäpäivään taas oikeanpuolimmaiset ylhäällä). Sen takia kuva voi näyttää välkkyvän ja jumittavan.
  Aivoista riippuu kumman ”kuvasyötön” pitää totena ja näkee.

  Mutta suuntaa voi tosiaan vaihtaa. Jotkin ihmiset näkevät sen seilaavan eri suuntiin koska ei tiedä kumpaa uskoisi enemmän.

 5. Eiku hitto… Onpas hämäävä kuva. Unohtakaa kaikki mitä sanoin edellisessä viestissä.

  Hehheh. Pitäisköhän ottaa nokoset ja nollata pää?

 6. Tuijottakaa tissejä, niin saatte mielikuvituksessanne hahmon tekemään ihan mitä haluatte!

 7. @ Pena
  Toimii! 😀

  mulla tuo pyörii vastapäivään. :O
  en voi muuttaa sitä vaikka kuin yritän P;

 8. edit:
  heh, ku aloin lukea tekstiä (JouJou:n vinkistä), vaihtoi tuo heti pyörimis-suuntaa. ovelasti tehty! 😉

 9. Katoin animation shopilla tuota, 34 framea ja frame kerrallaan näyttää pyörivän myötäpäivään, mutta kun sitä katsoo niin suunta vaihtelee.

 10. Siis ihan selvästi menee vastapäivään. Katsokaa vaikka päätä :l

  Yritän saada hahmon pyörimään myötäpäivään, mutta mikään ei onnistu

 11. myötäpäiväänn saa hahmon pyörimään kun sulkee silmät ja aloittaa tuijottamaa jalkaterää jolla hahmo seisoo.. sitten käytännnössä onn taas mahdotonnta saada hahmo pyörimään vastapäivään.. ellei taas sulje silmiä hetkeksi noi 4 sekunnttia ja sitten avaamalla mutta kohdistamalla katse ylävartaloon ..

 12. vaikka heikkinen nyt trollaisi mitä, niin tuo pyörii juuri siihen suuntaan kuin haluaa pienen harjoittelun jälkeen

 13. Johan tämä sama animaatio on nyt jo joka blogissa. Tuo on suht vanha animaatio ja tohon puorimissuuntajuttuun on ihan yksinkertainen selitys olemassa. (en nyt jaksa googlettaa sitä kumminkaan, haa haa).

  Ja sitten toi höpötys jostain aivopuoliskoista in ihan silkkaa bullshittiä. Unohtakaa se.

 14. Jaksoit Jaska sitten kuitenkin kirjoittaa täysin turhanpäiväisen kommentin?

 15. Aluksi näytti pyörivän vastapäivään, mutta uudella vilkaisulla pyörikin myötäpäivään.. Nyt en saa suuntaa enää muutettua..!

 16. Aluksi olin varma ettei edes voi pyöriä vastapäpivään. Nyt en saa enää pyörimään myötäpäivään 😀 sainpas. hetkeksi:D

 17. Minä ainakin saan tuon pyörimään kumpaan suuntaan vain. Siihen tarvitaan vain vähän ajatustyötä!! 🙂

 18. Vastapäivään pyörii enkä kyllä saa tuota pyörimään myötäpäivään mitenkään

 19. suuntaa on aika helppo vaihtaa monellakin eri tavalla. silmien laittaminen kieroon niin että kuva näkyy kahtena on yksi hyvä keino. myös katseen kohdistaminen ylä- ja alavartaloon toimii. oletteko kokeilleet useamman kuvan kanssa? minulla ainakin kaikki pyörivät samaan suuntaan ja suunnan vaihtuessa kaikkien suunta vaihtuu. kokeilkaa!

 20. Vaihtelee, tosin kun ensimmäistä kertaa törmäsin tähän, se pyöri myötäpäivää. Sitten piti tietysti harjoitella sen suunnankääntö, joka ainakin minulle vähän keskittymistä vaativa toimenpide. Joillakin tuo kuulema onnistuu helpostikkin.

 21. Aika vekkuli. Itselläni pyörii vastapäivään ja välillä pienen hetken myötäpäivää.

 22. Myötäpäivään pyörii. Sain tosin pyörimään vastapäivään muutaman sekunnin, kun animaatio pyöri taustalla, mutta katse oli keskittynyt vierellä olevaan messengeriin 😛

 23. Kun peittää yläruumiin niin että näkyy vain jalat voi kuvitella sen pyörivän kahdeksikkoa

 24. Joo, suunnan saa kyl helposti käännettyy :O mut ekaks näin myötäpäivään.

 25. Seuraavaan postaukseen kaks tollasta vierekkäin ni testataan saisko aivoja kusetettua niin pahasti että sais molemmat kuvat pyörimään erisuuntiin?

 26. Hyvä tapa yrittää kääntää suuntaa on tehdä jotain sellaista, mihkä käytetään juuri sitä aivopuoliskoa. Siksi onkin täysin luonnollista että hahmo vaihtaa suuntaansa tekstiä luettaessa. Lukeminen aktivoi etupäässä vasemman aivopuoliskon soluja ja synapseja. Sen vuoksi kuva kääntyy. Toiseen suuntaan sen voi kääntää ajattelemalla jotain voimakkaan tunnepitoista, vaikkapa rakkauttaan jotain kohtaan tms. Omalla kohdallani news.comin jutussa, nainen pyöri ensin myötäpäivään, mutta kun sattumalta rupesin laskeskelemaan samalla matikan läksyjäni se vaihtoi kummasti suuntaansa. 😀 Tuossa vielä se linkki, sieltä löytyy tiedot mitä kumpikin aivopuolisko puuhaa. http://www.news.com.au/perthnow/story/0,21598,22492511-5005375,00.html

 27. Aluksi olisin voinut lyödä henkeni vetoa, että se pyörii myötäpäivään, mutta varjoa seuraamalla hetken se vaihtoi suuntaa enkä kyllä ainakaan itse saa sen suuntaa enää vaihdettua 😀 Jännä kyllä…

 28. eka katoin ettei se pyöri ku myötäpäivään, mut parin minuutin treenaamisella sen pystyy kääntämään, esim pyörittämällä sormea näytön edessä haluttuun suuntaan. näyttäis että animaatio muodostuu neljästä/kaheksasta kuvasta jotka saa animaation näyttämään siltä että hahmo pyöris

 29. Tosiaan, eli siis varjoa seuraamalla voi vaihtaa suunnan vastapäivään ja lukemalla tekstiä takaisin myötäpäivään, kuten Sigma sanoi 🙂

 30. Eilen pyöri myötäpäivään, tänään kun avasin sivun niin vastapäivään ja sitten kun vielä avasin kommenttisivun niin myötäpäivää. 😀

 31. Aivot tekee omat johtopäätökset ku huomaa pään asennon ja ton oikean käden. Kattokaapa vaikka näytön vasemman alakulman ohi silleen että huomaatte just ja just ton kohotetun jalan silmäkulmassa ja huomaatte että se alkaa pyörimään vastapäivään ja mihin suuntaan haluaa.

 32. Aivoja pystyy huijaamaa, että toi pyörii just siihen suuntaan ku ite haluul.. Eli kattokaa ton jalkaa joka pysyy paikoillaan ja miettikää et se pyöris eka vasempaa ja sit ku se alkaa pyörii nii sit oikeaan nii se lähtee sinnepäin myös pyörimään!! aika jännä silti :O)

 33. ja mitä Pe#%&”&en väliä sillä on mihin suuntaan joku varjokuva pyörii?

 34. itse katsomalla sen saa pyörimään kumpaan suuntaan vaan, mut ohjelmalla selviää että myötäpäivään se pyörii kokoajan.

 35. Pelkkiä jalkoja katsomalla saan sen kääntymään vastakkaiseen suuntaan hyvinkin nopeasti…

 36. Hitsi vaikka miten yritän, niin en saa sitä ees näyttämään et se vois pyöriä vastapäivään. Kait mä si oon vaan tunneihminen 😀

 37. Turha. Myötäpäivään pyörii, mutta aivopuoliskon kuvaus ei sovi minuun itkemälläkään. Huomaapahan ainaki, että erkki seuraa net.nyttiä

 38. peittämällä hahmoa kädellä ja katsoa pelkästään varjoon saa hahmo pyörimään sitten vastapäivään 🙂 toimii ainakin mun kohdalla

 39. Jaa, että teknolelu blogista. Taisi sittenkin olla niin, että Janne Pikkarinen lukee teknolelua 😛

 40. kun katsoo hahmon varjoa, näyttää ettei se varsinaisesti pyöri mihinkään suuntaan.. menee vain edestakaisin oikealta vasemmalle jne. varjoa katsomalla myös pyörimis suunnan saa muuttumaan.. myötäpäivään se kuitenkin aluksi mun silmissä pyöri=)

 41. Itsekin avasin tuon tiedoston animaation teko-ohjelmassa ja tutkin frame framelta sitä.. varsinaisesti sitä ei pysty sanomaan kumpaanko suuntaan animaatio pyörii, koska kaikki perustuu siihen kuinka päin naisen kuvittelee. Jos heti ensimmäisestä framesta lähtien kuvittelee, että nainen on selittäin kuvassa, niin se näyttäisi pyörivän myötäpäivään. Jos kuvittelee naisen olevan kasvot eteenpäin niin näyttää siltä, että animaatio pyörii vastapäivään. Ensimmäisissä frameissa jalka liikahtaa oikealle päin, mutta olennainen kysymys on: onko kyseessä naisen oikea vai vasen jalka? Se on jokaisen itsensä päätettävissä.

 42. varjokuva.. se on jännä miten aivot ja varjokuva pyörii..
  ajatteleeko ihminen yksilönä enemmän vasemmalla vai oikealla aivopuoliskolla.. se on jännä
  varjo muutenkin elementtinä.. se on jännä
  litteää eikä paina mitään..

 43. kyllä näitä tissikuvia on nähty, ihan kivat on kyllä tissit. ei siinä mitään

 44. Tulin tälle sivulle ja kelasin että onpa sulavasti duunattu gif-animaatio, Flashi pois päältä tiesin että toi ei voi olla mikään muukaan. Ja hahmo pyöri pelkästään vastapäivään.

  Sitten vähän aikaa pyörivää misua darrapäissäni katsottuani se vaihto suuntaa ja nyt se pyörii myötäpäivää vaikka kuinka keskittyisin!

 45. Ei tuo kyllä pyöri kuin myötäpäivään, vaikka kuinka ristiin ja kierosta katselee. Taidan siis olla aika vahva tunneihminenkin, lukion pitkä matikka kun on pyöreä kymppi.

  En ymmärrä miten tuo muka vastapäivään voisi pyöriä? Tissit (tai koko yläkroppa) pyörii ihan selvästi vasemmalta oikealle (no myötäpäivään kuitenkin). Ja jalkapöytää kun katsoo niin ihan ilmiselvästi menee myötäpäivään… ainakin minun mielestäni =)

 46. se pyörii sittenkin, meinaan mun aivot pyörii vastapäivään.
  ja tuo kuva mihinkään pyöri, heiluu ainoastaan ylös ja alas, tai silmät pyörii…hmmm eikun maapallo pyörii avaruudessa ja avaruus pyörii isossa kattilassa. En kyllä pyörrä sanojani.

 47. Jes onnistuin vaihtamaan suuntaa katsokaa ylös niin että näkyy vain hiukan ja ajatelkaa nainen pyörimässä vastapäivään… Tai myötäpäivään…

 48. Myötäpäivään, kerran sain vähäksi aikaa vastapäivään
  sitten katsoin hetken ja ajattelin ”vastapäiväänkö nyt tuo menee?” ja sitten se vaihtuikin.
  en oo saanut sen jälkeen enään.

 49. Eih, tätä ette usko. kun postasin ton kommentin. katsoin niitä juttuja joita tossa luki

  ”vasen aivopuolisko keskittyy Matemaattisiin ongelmiin”
  ”Tämä testi kertoo kumpi aivopuoliska sinua hallitsee”
  ”Vasen on logiikka ja oikea tunne”

  sitten ajattelin hetken että minähän osaan matematiikkaa kuin toista kieltä, ajattelin vielä katsoa sitä kuvaa, ja se pyöri VASTAPÄIVÄÄN!

 50. Eka kerran kun katoin niin näytti pyörivän myötäpäivään, mutta hetken harjoittelun jälkeen sain muutettua suuntaa irrottamatta katsetta kuvasta. Lopulta aivoni menivät sellaiseen tilaan, että kun jalka oli oikealla puolella, hahmo näytti kääntyvän myötäpäivään ja kun jalka oli vasemmalla puolella, hahmo näytti kääntyvän vastapäivään. Eli siis joka puolella kierroksella hahmo kääntyi eri suuntaan :-S

 51. Mulla ainakin kääntyy vastapäivään. Elikkäs taitaa tarkoittaa, että olen enemmän looginen persoona?

 52. Kun katson hahmon jalkoja, se pyörii myötäpäivään. Kun katson keskivartaloa, se vaihtaa suuntaa kesken pyörimisen. kun katson päätä, se pyörii vastapäivään! =)

 53. Veikkaisin että tuo on täyttä skeidaa tuo löpinä aivopuoliskojen hallinnasta. Suunta vaan sattuu olemaan se minkä aivot ensiksi älyää, sitä voi siksi tietoisest muuttaa jälkeenpäin.

 54. Kylläpä oli hauskaa.. Ensin vaikutti että pyörii yksin ja ainoastaan myötääivään, nutta sitten sain pyöriin miten vain. Olen nero?

 55. Kokeilin laittaa 2 kuvaa vierekkäin ja sain ne pyörimään eri suuntiin noin minuutin harjoittelulla 🙂 Ehkä oon vaa sitte nii kierosilmä et onnistuu..

 56. ööööööööö……

  Olin tuolloin kun postasin viime kommentin niin toisella koneella,

  nyt olen toisella, ja on vähä noi tehot eri (pienemmät)

  niin toihan pyörii joka 1 tai 2 sek ympyrän myötäpäivään!

  silloo ku olin toisella koneella niin se pyöri laiskasti ehkä joka 5 sek täys kierros, mistäs voisi johtua? :S

 57. Tota suuntaa saa ihan helposti vaihdettua vaikka katsomalla näytön oikeaan alalaitaan.

 58. Onse jännä, ensin myötäpäivään ja seisoi vasemmalla jalallaan, sitten 10min tuijottelun jälkeen pyörii vastapäivään ja seisoo oikealla jalallaan. Eikä vaihda suuntaansa sitten millään 😀

 59. en ymmärrä miten näätte kuvassa olevan henkilön pyörivän myötäpäivään.. aina ku nään saman kuvan niin vastapäivään se näyttää pyörivän =D

 60. ei kyllä muutu pyörimissuunta vaikka kuinka yrittäisin katella eri kohtia. myötäpäivään se mun mielestä pyörii koko ajan.

 61. Siis apua miten se koko ajan vaihtelee pyörimis suuntaansa 😀 iha ihmeelline, mikähä se juju o..

  Aika hyvi ihmiset on antanut tääl vinkkei et miten sen saa vaihtamaan suunnan, vaikka olen sitä itsekkin tehnyt. Esim. katsoo pois ja sitten takas, tai tuijottaa vaa jotain tiettyy kohtaa.. yms

 62. mullaki se pyöri iha sika kauan vastapäivään mut nyt äsken se vaihto myötäpäivään ja nyt se pyörii taas vastapäivään 😮

 63. Mitäää!!!? Se pyörii myötäpäiviään eikä vaihda suuntaansa vaikka kuinka tuijottelisin!!!!
  Taidanpa olla todella tunne ihminen…

 64. Aivot väittävät väkisinkin, että pyörii myötäpäivään. Mutta varjoa tutkimaalla huomaat että pyörii vastapäivään. (Varjossa näkyy toinen jalka silloin, kun se on kauempana ”kamerasta” kuin tukijalka.

 65. Ensin näen sen pyörivän myötäpäivää ja luulin että ei ole mahdollista pyöriä toiseen suntaan että mitä vittua, pari tuntia kuvaa katsoin ja sain sen pyörimään toiseen suuntaan enkä voi uksoa näkemääni, nyt se sitten vaihtelee. eikä se mitenkään keinu toiseen suuntaan, se pyörii täsmälleen samalla tavalla kumpaankin suuntaan, OUTOA

  Vinkki:MENE KAUEMMAS NÄYTÖSTÄ JA RÄPYTTELE SILMIÄSI!! toimiiko?

 66. Ensimmäiseksi kun katsoin niin pyöri myötäpäivään, enkä tajunnut, että miten muka voi pyöriä vastapäivään. Kokeilin kieroon tuijottelua ja ylävartaloon tuijottamista, mutta ei auttanyt. Nyt tajusin, että suuntaa saa muutettua varjoa tuijottelemalla.

 67. mä oon ihan varma että toi vaihto suuntaa yhtäkkiä! 😀 eka se pyöri myötäpäivään ja en mitenkään saanu sitä pyörimään toiseen suuntaan vaikka kuinka yritin ja sit se vaan yhtäkkiä vaihto suuntaa! ja sit taas se alko uudelleen pyöriin myötäpäivään ;D

 68. Tuijotin tota kuvaa varmaan puoli tuntia veljeni kanssa, ja olimme koko ajan eri mieltä siitä pyöriikö se myötä- vai vastapäivään… 😀 Sen pystyy tosiaan ihan ite päättämään kumpaan suuntaan sen tahtoo pyörivän, koska sehän kääntyy kuitenkin aina ihan samoihin kulmiin, ihan kumpaan suuntaan vaan se pyörii…

 69. Tuntemattoman kirjoituksessa on järkeä, koska kun ajattelin, että se pyörii myötäpäivään se pyörii sinne ja sitten kun ajattelin sen pyörivän vastapäivään se pyöri sinne.

 70. sehä pyörii iha selvästi myötäpäivään 😮 ei siitä millään voi saaha vastapäivään pyörivää taikka sitte suuntaa vaihtavaa o.O ei sitä suuntaa ”ajatuksen voimalla” voi vaihtaa o_O

 71. Ihan outo juttu. Mä näin ton hahmon pyörivän koko ajan vastapäivään.

 72. Naisen saa pyörimään kumpaan suuntaan tahansa. Kun ensin katsoo naista kieroon ja sulkee sitten oikean silmän, alkaa nainen pyöriä vastapäivään, mutta jos kieroon katsomisen jälkeen sulkee vasemman silmän, alkaa nainen pyöriä myötäpäivään.

 73. Mikään kieroonkatselu ei toiminut vaan tyyppi pyöri kokoajan vastapäivään, mutta sitten kun tuijotin sen persettä vähän aikaa niin sehän muutti suuntaa eikä mene enään millään vastapäivään.

 74. Hah, katoin ni iha selvästihä se vastapäivää pyörii.. Sit katoin et 3000 ihmistä sanoo et myötäpäivää ja vaa 900 vastapäivää.. Kyl nyt jos joku jippo on..

 75. Siis tän jippo on se, että voit ajatuksen voimalla vaihtaa tuon tyypin pyörimissuuntaa.

 76. Aivan, aluks se ei vaa muuttunu mihikää.. nyt katoin uuestaa ni pyörii eri suuntaa ku päiväl.. jos jaksaa vähä raksuttaa ni saaha sen vaik aukoo haarojaa jos tahtoo 🙂

 77. Naurettavan helppohan tuo on selittää; Kun minkäänlaista varjostusta ei hahmossa ole, animmation käytännössä täysin ”symmetrinen”, eli se ei varsinaisesti pyöri mihinkään suuntaan, vaan heiluu kaksiulotteisesti. Aivot kuitenkin tulkitsevat tuollaisen likkeen kokemuksen perusteella pyörimiseksi, ja siinäpähän arpovat, kumpaan suuntaan se kulkee. Tosin varjo kyllä pyörii väärin päin, jos ajattelee sen kulkevan myötäpäivään (ylhäältä päin katsottuna), eli varjon perusteella hahmo kyllä pyörii ”aidosti” vastapäivään. (tietyin kameran, taustan ja valon kulmaa koskevin oletuksin) Kuitenkaan aivot eivät ilmeisesti ota tätä yleensä huomioon, vaan lähinnä arpovat, kumpan suuntaan se menee.

  Ja höpötys aivopuoliskoista on paksua balkania. Aivopuoliskoissa olevat erot ovat pienehköjä, eivät ne ole ainoastaan keskittyneet johonkin asiaan, vaan tekevät molempia jonkun verran. Itse olen hyvin matemaattinen ja looginen ihminen, matematiikkakilpailuiden perusteella top 20:ssä ikäluokassani Suomessa, mutta yleensä ensi näkemältä tuo kulkee myötäpäivään, jonka pitäisi muka tarkoittaa jonkinlaista taiteellista lahjakkuutta. Tosin kyllä sitä kuviteltua suuntaa saan vaihdettuakin miten lystää.

 78. Kun ekan kerran kattoin,se pyöri myötäpäivään. Aivan selkeästi myötäpäivään. Enkä voinut käsittää,miten joku voi nähdä sen menevän vastapäivään. Tuijottelin sitä about 10 min. ja katsoin sen varjoa niinkuin joku neuvoi. Hetken taistelun jälkeen se kääntyi vastapäivään,mutten saanut sitä enään takaisin! Nyt osaan käännellä sitä miten mielin,mutta vain katsomalla varjoa ja keskittymällä ankarasti!

 79. Voihan… sain kuvan aina välillä väliaikaisesti pyorimään vastapäivään laskemalla matikka, mutta heti kun pikkusen hellitin se alkoi taas pyörimään myötäåäivää. On aika mielen kiintoinen systeemi.

 80. Me tääsä, 3 miestä ja minä, katseltiin pitkä tovi tota hahmoa. Todella, erittäin typerää väittää että se liikkuu siihen ja siihen suuntaan ja oma mielipide on FAKTA. 1 mies ei saanut sitä millään kääntymään myötäpäivään, minä (nainen) en saa sitä kääntymään vastapäivään. 1 mies näkee pääasiassa myötäpäivään, mutta innostuu välillä kun se kääntyykin vastapäivään. Kenenkään silmä ei voi kertoa absoluuttista totuutta, itseasiassa h******n itsekeskeistä väittää niin. AAMEN.

 81. aika outo eka se liikku vastapäivään ja sit ku aloin lukee tota juttuu nii se vaihto suuntaa

 82. kun katsoo tarkkaan kyllä se muutenn vaihtaa.. näkee semmoisen ”tömähdyksen”.. en kyllä ymmärrä.. miten se on mahdollista että se ei vaihtais suuntaa, mut katsomalla myös muualle nii näyttäää että vaihtaa… katsoo nilkkaa??

 83. Varjoa katsomalla sain sen vaihtamaan suuntaa.. sitä ennen tuntu täysin mahdottomalta edes, että se vois pyöriä vastapäivään

 84. Saa vaihtamaan suuntaa, kun sulkee toisen silmän ja katsoo nilkkaan ja kun nostaa katseen kuvaan ja katsoo molemmilla silmillä niin suunta on edelleen vaihtunut. Voi kumota sulkemalla toisen silmän ja katsomalla nilkkaan jne.

 85. Koittakaa saada hahmo ”luistelemaan” niin, että katsotte vaikka niin paljon kuvan alapuolelle, ettette tunnista välttämättä hahmon olevan ihminen. Ideana siis että aivot ei tunnista kohdetta miksikään tutuksi (ihminen), minkä jälkeen on helpompi nähdä kuva sellaisena kuin se oikeasti on: täysin kaksiulotteinen musta läiskä joka velloo puolelta toiselle, ei mitään pyörimisiä

 86. saan kyllä yleensä pyörimään mielessä vastapäiväänkin mutta nyt se pyrii vain myötäpäivään :>

 87. Pyörii pelkästään myötäpäivään, suunta ei vaihdu vaikka mitä yrittäisin 😉

 88. Aina ensi silmäyksellä pyörii myötäpäivään mutta kun varjoa vilkaisee niin vaihtaa välittömästi suuntaa.. tuskin tälläisen testin mukaan kannata tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä 😀