Kiinalainen teollisuus on tullut tunnetuksi edullisen työvoiman ohella kyvystään tuottaa enemmän tai vähemmän tarkkoja kopioita länsimaisten valmistajien suunnittelemista merkkituotteista. Kopioita löytyy lenkkareista ja matkapuhelimista aina kokonaiseen kopioon Disney world huvipuistosta. Eikä tietenkään pidä unohtaa kiinalaisten autokopioita. Miksi tuoda maahan kalliita ulkomailla valmistettuja Mersuja, kun saman voi tehdä yhtä hyvin kotimaassakin?

Tässä muutama malli kiinalaisten valmistamista automalleista, joista tarkkasilmäinen voi havaita yhtäläisyyksiä länsimaisten automallien kanssa.

1. Mercedes C-malli, vai Geely Merie?
mercedes-c_luokka.jpg

2. Honda CR-V, vai Laibao SR-V?
honda_cr-v.jpg

3. Chevy Spark, vai Chery QQ?
chevy_spark.jpg

Jokainen vetäkööt kuvien perusteella omat johtopäätöksensä.

Lähde: www.redflagdeals.com

Edellinen artikkeliLaite elokuvateatterin yleisön valvontaan
Seuraava artikkeliSkoda Capri 205 puurenkailla

1 KOMMENTTI

  1. Taitaa minulla sitten olla melko tarkat silmät.. Kun nuo nimittäin ovat melko yhdennäköisiä. Mutta eikös juuri eilen tai tässä lähiaikoina kuitenkin tullin edustaja esitellyt tv uutisissa kiinalaista piraattiluksusnokiaa. Sellaista nokian luksus sarjan puhelinta siis..

  2. Tulli takavarikoi jotain kiinalaisia Vertuja tässä jokunen aika sitten.. Kiina on kyllä jännä mesta!

  3. Kiinalaiset ovat tajunneet että antaa muiden maksaa kehitystyöt ja suunnittelut, kun joku tuo tuotteen markkinoille ostetaan pari kappaletta puretaan osiin ja tehdään samanlainen Kiinan markkinoille

  4. Kutsutaanko pienoismalleja yleensä piraatti-tuotteiksi?
    Nuohan ovat ihan selvästi 1:2 mittakaavassa toteutettuja pikkuautoja, pienille kiinalaisille ikiomat pienet autot 😀

  5. Pienoismalleja???

    Kyllä ne on ihka oikean kokoisia. Jokin aika sitten näin myös kopion Alfan coupe mallista esitteillä automessuilla jossain päin kaukoitää. On se kumma että tuo homma on siellä ilmeisesti ok, tai siihen ei ainakaan puututa?!!