Siperiasta löydettiin viime vuosisadalla useita hyvin säilyneitä mammutteja. Vuonna 1900 tehty ensimmäinen löytö aiheutti pahan löyhkän ja sen löytäjä ei uskaltanut onneksi ottaa mukaan kuin syöksyhampaan, nimittäin Koillis-Siperian tšuktšit pitävät mammutteja pahoina henkinä nähdessään niiden luita maassa.

Vuonna 2007 löydetyn mammutinpoikasen jäänteet

Tarina Siperian mammuteista on kiinnostava ja yhden kuolema on ajoitettu 29000 – 34000 vuoden päähän. Eipä se siis hirveän vanha ole kuitenkaan. Lisää näistä mammuteista kiinnostavassa Wikipedian artikkelissa. Mammutit kuolivat sukupuuttoon arviolta 4000 vuotta sitten.

Kolyma (Колыма) on suuri Pohjoiseen jäämereen laskeva joki Koillis-Siperiassa – Täältä löydettiin mammutti vuonna 1900

Siitä asti kun erilaisia kloonausmenetelmiä on toteutettu on pohdittu vanhojen lajien herättämistä henkiin. Nyt Siperiassa on otettu mammuttien palauttaminen toden teolla asialistalle. Jakutian jääkausipuiston johtaja Aisen Nikolaev totesi, että ”uudelleensyntyneet pedot” tulevat heräämään henkiin jääkausipuistossa.

Nikolaev sanoi, että korealaisten ja japanilaisten tiedemiesten kanssa jo tehdyn yhteistyön perusteella voidaan odottaa mammuttikloonia jo seuraavan vuosikymmenen aikana. Mammutin genetiikka kasvatettaisiin norsun sijaiskohdussa. Mammuttien jäännöksiä löytyy yhä lisää, ja sitä kautta saadaan lisää tarvittua geneettistä materiaalia.

Katso hyvä kuvakooste Siberian Times -lehdestä.

Mammutti (Lähde)
Mammuttipoikanen

Olisi se hienon nähdä tuollaisia jättivaeltajia jälleen. Vaikka kyseessä on yksityinen puistohanke ”viihteeksi”, niin tämä aihe antaa mielestäni toivoa ylipäänsä palauttaa sukupuuttoon kuolleita eläimiä takaisin Maahan. Olettaen tietenkin että tarpeeksi hyvä geneettinen materiaali on saatavilla.

Lähteet: Siberian Times, Express

Edellinen artikkeliPlayStation Classic tulee uudistettuna versiona kauppoihin, useita klassikkopelejä, maksaa 100 euroa
Seuraava artikkeliOfficiser on jaloille tarkoitettu fidget spinner – Kenties uusi jokatyöpaikan tarvike