Adidas on kehittänyt Oktoberfestia silmällä pitäen uudet tennarit, jotka on pinnoitettu erityismateriaalilla kestämään oluen ja oksennuksen mahdolliset osumat. Tämän vuoden Oktoberfest on jo 184. ja totuttuun tapaan sitä juhlistetaan Münchenissä sekä monessa muussakin maassa. Olutjuhlat alkavat 16.9. ja päättyvät 3.10.

Nesteenpitävä pinnoite

Kenkien päällyste kulkee nimellä DPBR (durable puke and beer repellent) – ”Oksennuksen ja oluen kestävä pinnoite”. Kengissä on myös ”Prost”-teksti (kippis) ja Saksalaistyyliset brodeeraukset. Myös väreiltään kengät istuvat hyvin tapahtumaan – Oluenkultaisilla viivoillaan.

Tyylikkäästi perinteisen asusteen kanssa
Adidas Prost
Kengät
Brodeeraukset

Oktoberfestiä on siis juhlittu jo melkoisen pitkän aikaa. Taukoa on ollut maailmansotien aikana sekä koleraepidemiassa.

Ensimmäinen Oktoberfest järjestettiin hevosajojen muodossa 17. lokakuuta 1810 kruununprinssi Ludvig Baijerilaisen ja Therese von Sachsen-Hildburghausenin häiden kunniaksi. Aiemmin hevosajoja oli järjestetty Marienplatzilla, mutta tällä kertaa Münchenin kaupunki järjesti tapahtuman kaupungin muurien ulkopuolella lähellä Sendlinger Bergiä. Kuningas Maksimilian I määräsi alueen nimeksi Theresienwiesen miniänsä mukaan. Vuonna 1850 Ludvig I Baijerilainen, nyt kuningas, pystytti alueelle suuren pronssivalupatsaan, jota suurempi oli viimeksi valettu antiikin Roomassa.

Alkuvuosina juhla-alueella ei saanut nauttia alkoholia, mutta melko pian sallittiin oluen tarjoilu. Niitylle rakennettiin karuselli ja keinuja vuonna 1818, mutta hevosajot jäivät pois vuonna 1819. Huvipuistotoiminta laajeni huomattavasti 1870-luvulla. Suurikokoiset oluthallit otettiin käyttöön vuonna 1896. (Lähde: Wikipedia)

Näiden tennareiden hinta on 199,95 euroa. Kengät ovat myynnissä ainakin 43Einhalb-verkkokaupassa. Saattaisi ehtiä postissa vielä ennen Oktoberfestin loppua!

Mitä tulee muihin tapoihin suojata kengät ja jalat kaikelta nestemäiseltä, esimerkiksi ilmastointiteipillä tämä onnistuu! Kuvassa ehdotus erilaisista malleista :-).

Jeesusteippi-kengät

Lähteet: Forbes, Octane Creative

Edellinen artikkeliEuroBasket 2017 – Koripallon EM-turnauksen kisaopas
Seuraava artikkeliPolaroid jatkaa OneStep 2 kameralla tuttua kameralinjaansa