Älypuhelimissa tuntuu nyt olevan kaikki mitä tarvitsee. Se on tietenkin lumetta, sillä kovin moni ei olisi osannut 20 vuotta sitten odottaa mitä tänä päivänä ”tarvitaan” puhelimessa. 20 vuoden päästä voi olla kaikkea uutta. Yksi päivittäinen riesa monessa nykypuhelimessa kuitenkin on: Akku ei kestä tarpeeksi kauan.

Oukitel K10000 Pro -älypuhelin 10000mAh akulla
Oukitel K10000 Pro -älypuhelin 10000mAh akulla

Oukitel K10000 Pro tarttuu tähän ongelmaan, ja sen sijaan että virrankulutusta saataisiin kuriin, puhelimessa on 10000mAh akku. (Tästä on myös puhelimen mallinimi.) Vertailun vuoksi mainittakoon, että iPhone 7 plussassa on 2900mAh ja Galaxy S8 plussassa 3500mAh akku. K10000:n akussa on siis n. kolminkertainen kapasiteetti näihin verrattuna. Ottaen huomioon, että akkua vie eniten näyttö, K10000:n 5,5 tuuman näytöllä puhelin kestää ilman latausta melko pitkään: Valmistaja lupaa seuraavat luvut: 4G-standby 33 tuntia, 3G-standby 55 tuntia, 2G-standby 77 tuntia.

Oukitel K10000 Pro, virranjakaminen
Oukitel K10000 Pro, virranjakaminen
Oukitel K10000 Pro
Oukitel K10000 Pro
Oukitel K10000 Pro
Oukitel K10000 Pro

Muistettava on kuitenkin, että ainakin omasta kokemuksesta halpisakut Samsungissa eivät kestä samaa kuin mitä merkkiakku.

Oukitel käyttää perusandroid-alustaa ja tarjoaa mm. 1080p tarkkuuden gorilla-lasiselle näytölle, 3GB käyttömuistin, 32GB tallennustilan, MediaTekin 8-ytimisen 1,5GHz prossun sekä mm. sormenjälkitunnistuksen. Erikonen lisäominaisuus on virranjako: Puhelimen akusta voi ladata myös toista puhelinta. Lisätietoja ominaisuuksista Gearbestissä. Painoa puhelimella on 297g; iPhone 7 plus painaa 88g.

”Unboxing”-video:

Enpä tiedä… Jos tuo akun kesto olisi pikkaisen vielä pidempi, laittaisin oikeasti harkintaan ostamisen, hinta on 160 euroa (plus alv tietysti jos suoraan Kiinasta tilaa). Tässä nykytilanteessa on ehkä kuitenkin helpompaa kantaa mukana vara-akkua, josta oman kännykän voi ladata ainakin kerran täyteen. Ja mahdollisesti pitää 4/3G pois päältä kun ei käytä puhelinta. Todellinen helpotus akun kestoon tulee varmaankin uuden näyttöteknologian myötä – Ellei sitten ensi kehitetä uutta akkuteknologiaa. Vuorokauden kestävä puhelimen akku on mielestäni liian tehoton. Vaikka sen kanssa tänä päivänä monesti elämmekin.

Lähteet: Engadget, Gearbest

Edellinen artikkeliPikkuterraario on viehättävä, mutta on feikki
Seuraava artikkeliTyydyttävää kuvaa erilaisten esineiden tuhoamisesta eri kokoisilla silppureilla