pallorobo

MIT on jälleen kerran esitellyt uuden robotin prototyypin. Tällä kertaa kyseessä ei kuitenkaan ole varsinaisesti mikään pehmeärunkoinen lonkero tai kala, vaan lähinnä keilapalloa muistuttava vekotin, joka pyrkii vaikeuttamaan salakuljettamista.

Erilaiset piilotetut välitilat ovat yleisiä salakuljetusratkaisuja ja näiden löytäminen pikaisissa tarkastuksissa ei aina ole niin helppoa. MIT:n kehittämä robotti on rakennettu juurikin tällaisten lokeroiden paljastamista varten. Siitä löytyy ultraäänitekniikkaa, jonka avulla laite pystyy paljastamaan laivan rungosta mahdollisesti löytyvät ylimääräiset tilat. Vedessä liikkuminen ja kääntyminen taas hoituu suunnattujen vesisuihkujen avulla.

Alun perin robotti kehitettiin tarkkailemaan ydinreaktoreiden säiliöitä mahdollisten vuotojen varalta, mutta laite osoittautui käteväksi myös muihin tehtäviin. Pikkuiset robotit voitaisiin lähettää matkaan huomiota herättämättä ja näin salakuljettajilla ei jäisi aikaa reagoida laitteisiin. Yhden robottipallon hinnaksi kaavaillaan noin 500 euroa ja vekottimet toimisivat tehtävässään noin 20 yksilön parvessa.

Lähde

Edellinen artikkeliZebra Imaging tarjoaa 3D-hologrammeja tulosteina
Seuraava artikkeliOculus Rift esittelee: pelien tulevaisuus