Vaikka suurin osa älypuhelinten käyttäjistä taitaa jo olla sen verran tottuneita kosketusnäyttöihinsä, että perinteiseen ei-kosketusnäyttöön siirtyminen tuntuisi tuskaiselta, niin pöytätietokoneista puhuttaessa kosketusnäytöt ovat edelleen kuriositeettejä. Ainakin kokemusteni perusteella vertikaalitasossa työpöydällä lepäävän näytön ohjailu koskettelmalla ei yksinkertaisesti tunnu luontevalta. Ehkäpä tulevaisuudessa työpöydän käyttöliittymät perustuvat siis aivan muihin teknologioihin.

Yksi ainakin demoefektinä vaikuttava käyttöliittymärajapinta olisi Minority Report -elokuvasta tutuksi tulleet, käsien ilmassa heilutteluun perustuvat käyttöliittymän. Tuorein tämän tyylista teknologiaa tyrkyttävä sovellus on Leap, joka lupaa tuoda jopa 1/100 millimetrin tarkkuudella liikkeitä tunnistavan eleohjauksen mihin tahansa Apple tietokoneeseen 70 dollarin, eli noin 56 euron hinnalla. Varsin vaikuttava esittelyvideo tästä työpöydälle asetettavasta, USB-liittimellä tietokoneeseen liitettävästä lisälaitteesta hypyn jälkeen.

Leap on tällä hetkellä ennakkotilattavissa osoitteesta leapmotion.com. Toimitusten oletetaan alkavan kuluvan vuoden joulukuussa.

Edellinen artikkeliLoop 360° suihkusysteemi suihkuttaa joka puolelle
Seuraava artikkeliThirsty Bird -teline tekee mistä tahansa muovipullosta juoma-automaatin