Iran on esitellyt pyhän puolustuksen viikon kunniaksi kolme laivuetta lentäviä suojeluvalvontaveneitä. Juhlaa vietetään vuonna 1980 tapahtuneen Irakin kahdeksan vuoden valloituksen ajan vastarinnan muistoksi. Bavar 2 -mallinimeä kantavat alukset kiitävät veden pinnalla tai lentävät tarpeen mukaan. Alukset on varustettu valvontakalustolla, mm. kameroilla, sekä konekiväärein. Näin kertoo Iranian Student News Agency.

Iran käytti samantyylisiä veneitä vuonna 2006 Persianlahden sotaharjoituksissa. Nyt veneet ovat valmiit esiteltäväksi suurelle yleisölle. Tehokkaanoloisia laitteita.

Lähde: news.blogs.cnn.com (via dvice.com)

Edellinen artikkeliLED-kengännauhat loistavat pimeässä yössä
Seuraava artikkeliAvatar-fani Iggy hankki jo seitsemännen Avatar-tatuoinnin

10 KOMMENTIT

  1. Tuolla voisi lentää järvestä järveen vaikkapa kalastamaan. Onkohan tuolla mahdollista laskeutua maalle, että saakohan siihen pyöriä alle? Tarttiskohan myös jonkinlaisen lentoluvan?

  2. Oisko mitään mahdollisuutta mennä vaikka metrin-kaksi veden alla, niin tulisi enemmän stealthia 😀

  3. Jotenkin aika naurettavalta vaikuttaa, jos vertaa taisteluhelikopteihin. USA tiputtais koko laivueen alle minuutissa yhellä taistelukopterilla.

  4. Noita ei ole tehty sotaan. Ne on ”suojeluvalvontaveneitä” ja tehty varmaan vain kokeilumielessä. Talvella kun laittais sukset, niin pääsisi lumenpäällä.

  5. ”Required: Oisko mitään mahdollisuutta mennä vaikka metrin-kaksi veden alla, niin tulisi enemmän stealthia”

    Yleensä ”Stealth-aluksetkin” pyrkivät olemaan mahdollisimman vähän veden alla erilaisten jalaksien päällä. Useatkin metrit veden yläpuolella ovat tutkille paljon vaikeampi kohde kuin veden alapuolella olevat ovat kaikuluotaimille. Varsinkin kun meteliä ei veden alla saa pitää paljoakaan.

  6. DeeGee: minusta nuo näytää kykenevän lentämään paljon korkeammalla. ground effectiin perustuvat härvelit ei maasta paljoa nouse, nuo näyttää menevän parin metrin korkeudessa, eli kyllä silloin on jo lentokoneesta kyse. mutta tämä on vain minun mielipide, ei faktaa.

  7. Näitä kun olisi Suomen valtiokin alkanut rakentamaan työllistämismäärärahoilla olisi saanut olla lukematta moottorikelkkatehtaiden sulkemisista, vai voiko moottorikelkkaan lisätä jälkiasennussiivet.

Kommenttien lisääminen on estetty.