Apollo Guidance Computer (AGC) oli tietokone, jota käytettiin Apollo-ohjelman avaruusaluksissa. Tietokone hoiti aluksen ohjaukseen ja navigointiin liittyviä tehtäviä. AGC:n käyttöliittymänä toimi DSKY (display and keyboard, näyttö ja näppäimistö), jossa oli numero- ja merkkivalonäyttö, sekä komento- ja numeronäppäimistö.

Täydellinen kopio Apollo-ohjelma DSKY-modulista
Täydellinen kopio Apollo-ohjelma DSKY-modulista

NASA olisi varmasti iloinen jos voisi lähettää nykyteknologiaa ja prosessoreja 60-luvulle.

Oheisella videolla esitellään projekti – Mechanically Accurate Apollo DSKY Replica:

Projektista lisätietoa osoitteessa: Hackster.io – Designing a Mechanically Accurate Apollo DSKY Replica. Mainittakoon, että konsoli rakennettiin NASAn alkuperäisten piirustusten perusteella, jotka rakentaja kopioi 3D CAD -ohjelmaan.

Apollo 11 -tietokoneiden lähdekoodi tuli jakoon ensi kertaa 2003, skannatuista papereista uudelleenkirjoitettuna. Kesällä 2016 entinen Nasan harjoittelija jakoi alkuperäisen koodin GitHubiin.

Olemme aiemmin julkaisseet kiinnostavan artikkelin aiheesta: Toimisivatko Apollo 11:n tietokoneet iPhonessa tai Androidissa tarpeeksi luotettavasti?.

Toimisivatko Apollo 11:n tietokoneet iPhonessa tai Androidissa tarpeeksi luotettavasti?

Edellinen artikkeliF1-kuski Riccardo Patrese vie vaimonsa rata-ajelulle – kaikki kliseet toteutuvat :DDD
Seuraava artikkeliThe Slow Mo Guys kuvaa flipperin toimintaa, yksityiskohdat ja kokonaisuus ovat hämmästyttävän kaunista dynamiikkaa !