DelSiTech410

DelSiTech Oy:n kehittämä ihon alle sijoitettava piigeelikapseli korvaa tulevaisuudessa piikit ja pillerit. Toimintaperiaate on yksinkertainen: geelikapseli alkaa ajan kuluessa hajota, jolloin vapautuu lääkeainetta. DelSiTechin toimitusjohtaja Harry Jalosen mukaan piigeelin hajoamisaikaa voidaan säädellä portaattomasti valmistustavasta riippuen. Kapseli saadaan näin vaikuttamaan päivistä jopa kuukausiin.

Hyötyjä ja tilausta piigeelikapselille on useita. Ihonalainen annostelu korvaisi hoitoa tarvitsevien elämää rajoittavat päivittäiset pistokset. Tekniikalla voidaan myös antaa lääkeaineita, joita ei voi ottaa suun kautta. Kapselista vapautuva pii ei ole vaarallista, koska ihminen on noin 0,5 prosenttisesti piitä. Jos kapseli rikkoutuu, lääkkeen yliannostusriskiä ei ole. Jalosen mukaan valmisteen hajoaminen ei muuta ympäröivän kudoksen pH:ta, mikä parantaa elimistön sietokykyä ja vähentää tulehdusriskiä.

Lähde.

Kuva: DelSiTech

Edellinen artikkeli”Pikseliveistoksia” ruokapakkauksista
Seuraava artikkeliPikachu convertible ski mask by Sugarcoatidli3z