mosaiikkiveistos_simpsonit

Suurin osa varmastikin tuntee mosaiikkikuvat, joissa yksi suuri kuva on koostettu useammasta, sävymaailmaltaan soveliaasta nelion muotoisesti pikkukuvasta? Vuosittain Yhdysvalloissa järjestettävässä Canstruction -tapahtumassa on ideana soveltaa jokseenkin samaa periaatetta kolmiulotteisessa muodossa, kokoamalla sopivan kokoisista ja värisistä ruokapakkauksista toinen toistaan komeampia veistoksia.

Vuosittain eri puolilla mannerta järjestettävään Canstruction -tapahtumaan kerätään raakamateriaali, eli ruokapakkaukset lahjoituksina paikallilta yrityksiltä, kuten supermarketeilta. Kun tempaukseen osallistuneet insinöörit, arkkitehdit sekä opiskelijat ovat saaneet yksin omaan ruokapakkauksista koostuvat teoksensa valmiiksi, valmiista veistoksista järjestetään paikkakunnalle näyttely.

Tapahtuman tarkoituksena on hauskanpidon ohella aktivoida ihmisiä ottamaan paremmin huomioon kotiseutunsa vähempiosaiset.  Sen jälkeen kun näyttely on ohitse, veistoksissa käytetyt ruokapakkaukset (jotka siis ovat täysiä) jaetaan nimittäin paikallisten hyväntekeväisyysjärjestöjen kesken vähempiosaisten auttamiseksi.

Lähde: webecoist.com (kautta: neatorama.com)

Edellinen artikkeliProFORMA – ”helppoa” 3d-skannausta
Seuraava artikkeliUnohtakaa piikit ja pillerit