Yhdysvaltalaiset Clarkson Yliopiston tutkijat ovat huomanneet, että tähän asti lähinnä puolijohdeteknologiassa hyödynnetystä, nanopartikkeleihin perustuvasta kiillotusteknologiasta voisi olla suurta apua hammasten hoidossa. Teknologian avulla saavutettava hyöty hammashygieniassa perustuu siihen, että nanopartikkelien avulla hampaat on mahdollista kiillottaa niin sileiksi, että tavalliset reikiä aiheuttavat bakteerit eivät enää pysty kiinnittymään hampaan pinnalle.

Lähdeartikkelin mukaan hampaiden kiillotus ei suoranaisesti estä bakteereja sisältävän aineen jäämistä hampaan pinnalle, mutta koska bakteerit eivät enää pysty hampaan pinnalle kiinnittymään, niin hampaiden puhdistamisen luvataa olevan huomattavasti ”nykyistä vaivattomampaa”.

Lähde: sciencedaily.com

Edellinen artikkeliHomer Simpson -”Rubikin kuutio”
Seuraava artikkeliMagneetilla liitettävä laajakulma-linssi kännykkäkameraan

16 KOMMENTIT

 1. mainio keksintö! tosin ienrajat vaatinevat vielä tuonkin jälkeen huolellista puhdistamista

 2. Ikävä kyllä, kun tätä tekniikkaa hyödyntävät hoidot ovat tavallisen pulliaisen ulottuvissa, niin minulla on jo tekohampaat ja rollaattori, harmi sinäänsä.

 3. Tiedä tuota maksaisinko vaikka ei ois kalliskaan, eipä oo ollu ongelmaa tähänkään asti. Luomut on aina luomut, ruumiinosissakin.

 4. Ja kerran puraiset jotain vähän kovempaa, niin on kalliit nanokiilloitteet mennyttä.

 5. Tuohan kuulostaa todella mielenkiintoiselta! Jos vaan saadaan kova ja kestävä pinta, mikä pitää koko hampaan puhtaana, niin voi olla hammaslääkäreillä työt vähissä reilun vuosisadan päästä.

 6. Eikös se hampaan kiille ole defaulttina todella kovaa? Meinaan, ei sitä mikään näkkäri hajota.

 7. Eihän hampaan pinnassa ole muutenkaan kuin pieni murto-osa bakteereista. Kyllä ne tarttuvat helpompiin pintoihin, kuten kieleen ja kitalakeen.

 8. eikös ne nyt ole keksineet jo bakteerintappaja viruksen, joka kestää suussa vuosia. en muista mitä sen ottaminen maksoi, mutta tulevaisuudessa ei tarvitse pestä hampaita ollenkaan.

 9. kaikki olemassa olevat bakteerithan on pystytty tappamaan kaiken maailman aineilla ottakaahan toki huomioon että on hyödyllisiäkin bakteereja

 10. Olishan se mukava jos pelkkä suuveden purskuttelu riittäisi aamuin illoin. Ja vaikka viiden vuoden välein uusi kiillotus.

  Vaan mitenköhän sen kiillotuksen saa suoritettua hampaiden väleihin? Siellähän ne kriittisimmät paikat on ienrajan ohella. Itselläni on suurin osa hampaita niin tiukasti kiinni toisissaan että edes erikoisohut hammaslanka ei tahdo millään mennä väleihin.

 11. Tuli tosiaan heti ensimmäisenä mieleen, että kun järkytät luonnon kiertokulkua tulee jotain pahempaa tilalle. Eli vähintään vaan lisää ientulehduksia tjs…

 12. Eikös noi japaniolaiset ole kehittämässä hammastahnaa joka paikkaa hampaaat. Ei sitten enään tarvita hammaslääkäriä.

Kommenttien lisääminen on estetty.