Paavi Benedict on ottanut perinteisen lähestymistavan pukeutumiseen ja hannkinut kaapuihin ja pipoihinsa kärpännahkareunukset. Samaa käytäntöä oli viimeksi nähtävissä 60-luvulla Paavi Johannes XXIII:n aikoihin ja sitä ennen 1600-luvun Paaveilla. Italialainen eläinten puolestapuhujajärjestö Italian Association for the Defence of Animals and the Environment on kerännyt jo 2260 nimeä vaatimukseen turkiksen poistosta Paavin asuissa.

Vatikaanivaltion Kardinaali Andrea Cordero on puolustanut Paavin kärpännahkavaatetusta toteamalla, että maailmalla on runsaasti ihmisiä, jotka tarvitsevat nopeampaa apua kuin eläimet, ja heihin tulisi keskittyä. Hän lisäsi vielä, että eikö olekin oikein käyttää eläinten turkiksia, sillä kyllähän me syömmekin eläimiä.

Ennen valituksi tulemistaan vuonna 2000 Benedict sanoi vastustavansa eläinten tehotuotantoa sekä hanhenmaksan kasvatusmenetelmiä. ”Eläimet ovat myös Jumalan luomia, joten meidän täytyy kohdella eläimiä kuten kohtelemme muitakin Jumalan luomuksia”, Paavi sanoi.

Lähde: www.guardian.co.uk

Edellinen artikkeliLue aikakausilehtiä ilmaiseksi Mygazines palvelun kautta
Seuraava artikkeliFuturistinen Ferrari Monza -konseptiauto ”liitää” tien pinnalla