Google testaa uutta tekniikkaa jota myös “on body detection:ksi” kutsutaan. Yrityksen edustajan mukaan, ominaisuus käyttää kiihtyvyysmittaria päällä ja sen tunnistaessa että laite liikkuu, se ei mene lukkoon, mutta jos pysähdyt se valitsee automaattisesti toisen metodin (esim liukulukkoa tai PIN-koodia).

Älykäs ominaisuus joka säästää hässäkkää joka puhelimen avauksesta tulee liikkeessä, etenkin isoilla puhelimilla.

Tämän ominaisuuden uskotaan tekevän aktiiviliikkujien ja kännykkää kävellessä räpeltävien ihmisten elämä taas hiukan helpommaksi jottei kännykkää tarvitse aina epälukita käyttäjän ollessa kävelemässä ja esim. vaihtamassa Spotifysta biisiä.

Valikko kuva
Valikko kuva

Valitettavana seikkana voidaan pitää sitä, että kun puhelimen antaa jollekkin, se ei vielä kykene tunnistamaan omistajaansa vieraasta, ja näin ollen se tunnistaa kyllä kosketuksen, muttei koskijaa. Riskejä voidaan kuitenkin välttää käytettäessä uutta lukkoa muiden lukkojen tukena, ei niinkään ensisijaisena/ainoana valintana.

Ominaisuus on tällä hetkellä saatavissa uusimmasta Google Play palvelusta, sekä se on puhelimissa joissa Android 5.0 tai uudempi käyttöjärjestelmä.
Virallista tietoa odotellessa voimme vain veikata Googlen puskevan tätä uutta ominaisuutta muihin laitteisiin lähitulevaisuudessa.

Android Police

Edellinen artikkeliVähän erilaiset rullaluistimet
Seuraava artikkeliZRRO Padilla Androidpelit telkkariin