Yksi tämän hetken eniten puhutuista automalleista,  nimeltään Chevrolet Volt on viimein saanut kasvot. Vuonna 2010 markkinoille saapuva, tähän asti vasta eri näköisinä konseptiversioina nähdyn hybridiauton tuotantomalli on nimittäin eilen esitelty suurelle yleisölle. Chevrolet Volt mallin erottaa tähän mennessä markkinoilla olevista hybridiautoista se, että vääntö auton renkaisiin tulee aina auton sähkömoottorista. Sähkömoottori saa päivittäisessä käytössä virtansa auton 16 kWh lithium-ioni akusta, joka kuljettaa menopeliä tayteen ladattuna jopa 65 kilometrin matkan kaupunkiajossa. Vasta kun auton akut alkavat tyhjetä, auton varustukseen kuuluvaa bensiinimoottori käynnistyy ja alkaa tuottamaan energiaa akkuihin. Bensamoottorin avustuksella autolla voidaankin sitten ajaa polttomoottoriauton tapaan satojen kilometrien matka ilman välitankkausta.

Voltin perusideana siis on, että kun auto on parkissa, tämän akkuja ladataan sähköpistokkeesta. Akut saadaan täyteen 240 voltin pistokkeesta noin kolmen tunnin latauksella, joten nämä ehtii mainiosti ladata täyteen kotona yön aikana ja uudelleen jälleen vaikkapa työpäivän kuluessa. Näin bensiinimoottoria ei siis tarvita lainkaan esimerkiksi alle 65 kilometrin mittaisten työmatkojen taittamiseen. Automaattivaihteistolla varustetun auton huippunopeuden luvataan olevan noin 160 kilometriä tunnissa ja tämän sähkömoottorissa tehoa 150 hevosvoiman verran. Vääntöä puolestaan löytyy 165Nm koko kiertoaluuelta.

Euroopassa Opel Volt nimellä myyntiin tulevan auton hintaa ei vielä ole julkistettu. Auton käyttökustannukset on sen sijaan helppo laskea annetusta. Nykyisellä sähkön hinnalla 16 kWh akut lataisi täyteen helposti 1,5 eurolla. Sadalla kilometrillä auton kuluttaman energian hinnaksi tulisi siis noin 2,5 euroa. Kun lasketaan, että pienikulutuksellinen saman kokoluokan bensiiniauto kuluttaisi 6 litraa satasella bensiinin hinnan ollessa 1,5 euroa, on polttoainekuluissa laskettavan säästön merkitys helppo todeta. Unohtamatta tietenkään sitä tosiseikkaa, että akuilla ajettaessa Volt ei tuota liikenteeseen lainkaan pakokaasupäästöjä.

Ei siis kuulosta lainkaan hassummalta!

General Motorsin lehdistötiedote aiheesta

Edellinen artikkeliFlatshare Fridge tarjoaa soluasukkaille omat jääkaapit
Seuraava artikkeliZoomimuki sopii valokuvaajan kahvipöytään