Joskus ei satu retkelle pakkia mukaan, mutta tarvitaan kuitenkin kiehuvan kuumaa vettä. Asia voidaan ratkaista videon mukaisesti: Muovipullo täytetään aivan täyteen vedellä ja laitetaan muutamaksi minuutiksi nuotioon. Muovi ei sula, mutta rohkenen kyllä epäillä, että jotain siitä muovista irtoaa veteen. Tämä ei liene uusi juttu monelle lukijalle, mutta itse en ole ainakaan tullut kokeilleeksi.

Edellinen artikkeliKondominmuotoinen kuumailmapallo
Seuraava artikkeliLaskinkellojen museo

1 KOMMENTTI

 1. Myös avaamaton grillimakkarapaketti on kätevä senhän voi laittaa suoraan saunankiukaalle ja paistaa makkarat siinä

  Varmaan osa tiesikin tämän.

 2. toi sama hommeli tuli joskus intissä vahingossa keksittyä. heitin nuotioon 1.5L limupullon joka oli täynnä vettä, tosin kun vesi oikeasti oli yli 100 asteista alkoi muovikin sulamaan ja lopulta paine pullon sisällä niin kova että pullo menetti ensin muotoaan ja revettyään kyljestä se tyhjeni nuotioon ja lopulta koko roska paloi. Ei olisi tullut mieleenkään juoda vettä tuosta pullosta, sillä maultaan se tuskin olisi enään ollut hyvää ja tuskin terveellistäkään.

  Vettähän pystyy keittämään nuotiolla vaikka paperi kupissa, sisällä oleva vesi nimittäin absorboi lämmön eikä paperi pääse syttymään.

 3. Joskus pienempänä tehtii sillee et laitettii sinne pohjalle vetä jonku verran ja korkki kiinni ja kuumennettii sitä pohjaa tarpeeksi kauan ja se alko sulamaan ja posahti pikkusen sit lopussa.

 4. Joskus Neloselta tulleesta Einstein ohjelmassa ne keittivät vettä ilmapallon sisällä. Se vesi jäähdyttää sitä ilmapalloa niin, että se ei sula.

 5. #
  Jyrki sanoi,

  Elokuu 1st, 2007 23.41

  Eikös ne reunat kärvenny..?

  Intissä ollessa tuon näin omin silmin makkara oli ainakin hyvää.

 6. Pappa keitti aikoinaan grillissä vettä pahvimukissa. Kuhan vesi koskee paperiin tai muoviin niin eihän se 100 astetta kuumemmaksi lämpene

 7. …ja koska sen paperin/pahvimukin syttymispiste on vasta hiukan yli 230 Celsiusasteessa, pahvimukissa voi oikein hienosti keitellä teevedet 🙂