Vaikka tosimies ei tietenkään elektroniikkaa eräretkelle tarvitse, niin toisaalta monet meistä uusavuttomista eivät enää löydä juuri maitokauppaa pidemmälle ilman tutun ja turvallisen matkapuhelinnavigaattorin opastavaa turvaa. Jos metsään on kuitenkin mentävä, niin känykkänavigaattorit tarvitsevat myös virtaa. PowerPot tarjoaa matkapuhelinten ja muiden akkukäyttöisten teknisten härveleiden lataamiseen eräolosuhteissa loistavan vaihtoehton. Kyseessä on nimittäin pieni kattila, jonka pohja on varustetu lämpöenergian sähköksi muuntavalla generaattorilla. Kattilasta lähtevät latauspiuhat voi sitten yksinkertaisesti liittää mihin tahansa USB-liittimestä ladattavaan laitteeseen ja akut latautuvat leppoisasti 5-15 Watin teholla samalla aikaa kuin esimerkiksi kahvi nokipannussa kuumenee.

Generaattoripannun esittelyvideo hypyn jälkeen.

Yhdysvalloista käsin operoivia PowerPot generaattoripannuja on kaupan yrityksen verkkokaupassa 149 dollarin, eli vajaan 120 euron kappalehintaan.

Lähde: thepowerpot.com

Edellinen artikkeliScamander on todennäköisesti siistein amfibioauto ikinä
Seuraava artikkeliGuitar Pee kitarapisoaari antaa mahdollisuuden soittaa kitaraa ja virtsata samalla kertaa

3 KOMMENTIT

 1. Tuossa on se hyvä puoli, että kattila on kuitenkin varuste joka on oltava mukana joka tapauksessa. taskulamput, valaisimet ja navigaattorit mitkä otetaan mukaan turvallisuuttta lisäämään, ovat täysin hyödyttöntä painolastia kun virta loppuu. Ja jokainen metsässä käynyt tietää että kuolleen painon mukana kantaminen -vaikka kyse olisi vain muutamista kymmenistä grammoista- ei mielialaa nosta.
  Aurinkopaneelit ja veivattavat laturit tuovat sähkövarmuutta, mutta tuovat taas mukanaan lisää painoa. Kattilalaturissa painonlisäys on varmaankin kokonaisuutena pienempi kuin eri kapineiden yhdistelmissä.
  Toisaalta voidaan kysyä, että onko liika riippuvaisuutemme teknologiasta mennyt jo liian pitkälle? Tuokin laite, kuten kaikki teknologian tuotteet, voi vikaantua ja mitäs sitten tehdään kun GPS simahtaa? Puhelin samaten? Ei ole paperikarttaa ja mangeettikompassia mukana, siellä jumalan selän takana minne on tullut raahauduttua?
  Miksi mennessään metsään, etsiytyessään villiin luontoon, alkukantaisuuden juurille, etsimään aitoa luontokokemusta, erämaan armoille, moderni nykyihminen haluaa silti vielä vielä mukavuudet sinne mukanaan? Eikö metsään menemisen tarkoitus ole ainakin osittain päästä juuri teknologiasta eroon?

  -Takaisin luontoon, kunhan ei tarvitse kävellä

 2. Lataaminen kestää yleensä tunnin tai useamman, joten aika pitkään sitä saa kokkaillakin. Lisääköhän tuo kaasunkulutusta?

 3. Veikkaan että tossa toimii myös toisinpäin kuhan elementtien välillä on lämpötilaeroa..
  jos nostaa sen kuuman veden sitten jähtymään niin se jatkaa lataamista kun lämpö johtuu (osaksi) myös pohjankautta jossa peltierelementti on..

Comments are closed.