OVOPUR on ekologinen vedensuodatin

Kuten aiemminkin tässä blogissa on mainittu, Amerikassa käydään keskustelua vesijohtovedestä löytyneistä lääkejäämistä. Pullotettu vesi ja vedenpuhdistuslaitteet arvatenkin kasvattavat suosiotaan tuon suuren merentakaisen naapurimme asukaskunnan parissa.

Aquaovon valmistama OVOPUR on ympäristöystävällinen filtteri. Se ei kuluta sähköä, suodatus tapahtuu painovoiman vetämänä. Laite on rakennettu porsliinista, lasista ja metallista. Suodatinkappaleena on uudelleen käytettävissä oleva useakerroksinen suodatinosa, jonka materiaali on täysin kierrätettävää. ”Vesisamovaari” pitää sisällään 11 litraa suodatettua vettä. Suodatinosa käyttää tekniikkana KDF 55 -suodatinta, aktiivihiiltä, mikrohuokoista biokeramiikkaa sekä kvartsikristallia veden puhdistukseen.

Lääkejäämistä siis ei pääse tälläkään eroon. Satuin seuraamaan erästä luentoa jokunen aika sitten, jonka vetäjä arveli seuraavien sotien käytävän öljyn sijaan puhtaasta vedestä. Saa nähdä pitääkö paikkansa. Onneksi meillä on puhtaat järvet ja lammet.

Lähde: mocoloco.com

Edellinen artikkeliSaksalainen rekkakuski lämmitti kännykällä korvaansa, oikeus hylkäsi poliisin antamat sakot
Seuraava artikkeliSeattle kieltää pullotetun veden ostamisen kaupungin rahoilla

1 KOMMENTTI

 1. Juu, meillä on puhdasta, vaan onko naapurilla? Tulee ja pöllii Saimaan, juupeli.

 2. Kyllä se saimaa ja päijänne kiinnostaa kaikkia ympäristövaltoja joilla vesi ei ole niin puhdasta. Taitaa olla vain helpompaa tehdä yhteistyötä venäläisen veden puhdistamiseen, jottei igorilla kiinnostus herää liiaksi.

 3. Suomalainen torppari on kyllä kussut jo Suomenkin järvet.

  Kaikkein vakavampia ongelmia aiheuttaa hormonilääkkeiden jäämät.
  Estrogeeni-tyyppiset aineet hajoavat luonnossa erittäin hitaasti ja kertyvät sitten sopivissa olosuhteissa.

  Nämä aiheuttavat sitten lisääntymisongelmia ja sukupuolielinten epämuodostumia, jotka ovat teollisuus maissa kymmenkertaistuneet viimeisen neljänkymmenen vuoden aikana.

  Jos trendi jatkuu, sadan vuoden kulutta vain 12-18 % länsimaissa asuvista kykenee lisääntymään. Tosin eräät kalalajit kuolevat sitä ennen samasta syystä ja tämä voi aiheuttaa ketjureaktion ravintoketjussa, jonka seurauksena nälänhätä tulee olemaan akuutimpi ongelma kuin lisääntyminen.

 4. Äkkiä nyt,juodaan kaikki niin muut eivät ainakaan meiltä saa:)

  Varmaan Suomessa on vertailussa hyvät vedet, mutta en minä Turussa ollessani juo hanavettä koskaan. Haisee pahalta. Saksalaista pullovettä tulee likittyä, ja sehän on tietenkin typerää, mutta oma napa on oma napa.

 5. maailman suurin makeanveden allas on tuo perämeri. voi olla ihan sodan arvoinen ”allas”.