SRI results

SRI International on aiemmin tunnettu muun muassa siitä, että osa kyseisestä tutkimuslaitoksesta kehitti Applen älypuhelimista löytyvän Siri-apurin. Nyt laitos on suunnitellut uuden tavan mitata ruokalautaselta löytyvän annoksen kalorimääriä.Uusi systeemi kykenee laskemaan kalorit pelkästään yhden tai useamman annoksesta napatun kuvan perusteella. Samankaltaisia viritelmiä on kehitelty myös aiemmin, mutta SRI:n versiossa  ei hyödynnetä varsinaisia valmiita tietokantoja kalorimääristä, vaan tulokset lasketaan kokonaan tietokoneiden avulla. Tätä varten ohjelmiston tulee ensinnäkin määrittää, mitä lautasella on ja sen lisäksi sen pitää vielä yrittää tulkita kyseisen ruokalajin määrä.

Tietenkään tällaisella systeemillä ei saada kalorilleen tarkkoja tuloksia, mutta testien perusteella laskuja voidaan pitää ainakin suuntaa antavina. Systeemi on vielä kovan kehityksen alla ja SRI etsii vielä lisää yhteistyökumppaneita tämän projektin pariin.

Lähde

Edellinen artikkeliLand Roverin uusi konsepti tekee autoista läpinäkyviä
Seuraava artikkeliKiravan – Matkailurekka täynnä ominaisuuksia