Mikäli allekirjoittanut ei olisi lainkaan kyyninen, niin tämä innovaatio voisi todella saada innostumaan! Digitsole Smartshoe -älykengät tekevät asioita, joita ei edes Back to the Future – Paluu tulevaisuuteen – elokuvasarjan tulevaisuudessa nähty tai osattu odottaa.

Digitsole Smartshoe

Digitsole Smartshoe

Kenkiin on suunniteltu mm. seuraavat ominaisuudet: aktiivisuusseuranta, rappujen laskuri, askeliskun monitorointi, kävelyn analysoija, tekoäly-valmentaja, nopeusmittari, kalorilaskuri, lämmitetyt pohjat, lämmönhallintajärjestelmä, korkeuslaskin. Elikkäs kaikenlaista mitä vain voi keksiä – oikeastaan – mutta onko näistä yksikään ominaisuus oikeastaan tarpeellinen kenkiin?

Digitsole Smartshoe

Kenkiä ohjataan kännykällä, ja tietenkin se selkeästi nähtävä ominaisuus ovat itsekseen kiristyvät kengännauhat – Tai oikeastaan yksi paksu metallinauha.

Kengät esitellään Kickstarter-videolla:
https://www.youtube.com/watch?v=p14rQmtASmg

Hienothan nämä ovat, ja voisi sanoa, että yksi askel älyvaatteiden saralla ovat kengät. Ehkä kuitenkin hieman hankalaa, voisi ajatella, on että tarvitaan kännykkä, jotta kengät saa jalkaan! Ja laskeeko kukaan enää kaloreita, en tiedä, ainakin on pohdittu onko enemmän väliä minkälaista ruokaa syö kuin että montako kaloria siinä on – Samoin kuin minkälaista urheilua, eikä se että montako kaloria se kuluttaa.

Digitsole Smartshoe

Back to the Future 2 – Nike Air 2015 Kicks:

Mutta täytyy kuitenkin nostaa hattua, tässä on todella mietitty hyvin mitä kaikkea ”älyä” kenkiin voisi laittaa. Kengät hakivat viime vuonna rahoitusta Kickstarter-alustalla. Yhden parin sai 199 dollarilla. Yritin löytää testivideoita tai arvosteluja kengistä, mutta tällaisia en kuitenkaan löytänyt. Pisti miettimään, että onkohan tästä tullut ollenkaan kunnollista tuotetta. Ja siinä samalla mietin, että onhan se hieman hankalaa myös, että kengissä on akku, jota täytyy ladata, sekä moottori nauhoille.

Lähde: Kickstarter

Edellinen artikkeliSupermagneetti vastaan tietokone, älypuhelin ja läppäri, kumpi voittaa? Videot
Seuraava artikkeliLada Niva kulkee kuin mankeli, katso ensimmäinen mainosvideo vuodelta 1977!