Maanantaille mahtuu toinenkin robottiviritelmä. Vaikka omat kokemukset Mahjong-nimisestä pelistä rajoittuvat Windows-käyttöjärjestelmistä löytyvään versioon, niin tämä automaattisesti pelimerkit kasaava pöytä on silti melko vaikuttava luomus.

Mahjong itsessään on pelillisesti ikään kuin neljän hengen pokeri muutamalla lisäsäännöllä. Pelistä on tarjolla ainakin kiinalainen sekä japanilainen versio ja lisäksi tällaista automaattipöytää saa myös amerikkalaisessa mallissa. Kaikkien pöytien runko on väsätty ABS-muovista, mutta tämän voi halutessaan vaihtaa lisämaksusta myös puuhun.

Jokaisen automaattipöydän toimintaperiaate on samanlainen, eli erän lopuksi kaikki nappulat kipataan keskeltä aukeavaan aukkoon, jonka jälkeen laite jakaa jokaiselle pelaajalle uuden kasan pelinappuloita. Halvin malli kustantaa noin 700 euroa ja sen saa Kiinassa kotiovelleen noin 200 euron lisähintaan. Kallein pöytä taas maksaa lähes 900 euroa ja siihen voi lisätä samanlaisen kuljetuksen myös ~200 eurolla. Vaikka automaattinen nappulapinojen luominen näyttää videolla aika hienolta, en ole varma kuinka moni on valmis maksamaan näin paljon tästä huvista.

Lähde

Edellinen artikkeliAHRobot – Ilmakiekkoa pelaava robotti
Seuraava artikkeliCHT – pikkuruinen mikropiiri pystyy hakkeroimaan autoja