Vauvoilla ja lapsilla voidaan aina sanoa olevan esimerkiksi äitinsä silmät tai isänsä nenä. Ihmiset kuitenkin muuttuvat melko paljon kasvaessaan aikuisiksi ja lopullista lapsensa ulkonäköä on lähes mahdotonta veikata täysin varmasti. Washingtonin yliopiston tietotekniikan opiskelijat ovat kuitenkin kehittäneet ohjelman, joka tekee ennustuksia juurikin siitä, miltä lapset näyttävät aikuisina.

Softa tekee päättelynsä ainoastaan yhdestä sille syötetystä kasvokuvasta, mutta se perustuu tietokantaan, johon on lisätty tuhansia internetistä löytyneitä kuvia eri ikäisistä lapsista ja aikuisista. Ensin eri kuvat asetetaan samaan asentoon keskenään ja niille määritellään yhtenevä valaistus. Tämän jälkeen kuvista löytyviä piirteitä yhdistelemällä voidaan arvioida, miltä alle vuoden ikäinen vauva tulee näyttämään 80-vuotiaana.

Vaikkakaan tämäkään tekniikka ei paljasta aivan kaikkia iän tuomia muutoksia, on se silti melko mielenkiintoinen projekti. Lisää tietoa löytyy systeemin kotisivuilta.

Lähde

Edellinen artikkeliRahtilaivan taipuisaa matkantekoa kovassa merenkäynnissä
Seuraava artikkeliIhmisillekin sopivaa verta on nyt onnistuttu valmistamaan teollisesti