Firma nimeltään HAPILABS julkaisi, ainakin kirjoitushetkellä käynnissä olevilla CES-messuilla, tuotteen nimeltä HAPIfork. Hieman tavallista aterinta paksumpikahvainen haarukka tarkkailee käyttäjänsä ruokailutapaa. Härveli kerää dataa ruokailuaikatauluista ja varoittaa LED-valojen sekä tärinän avulla, mikäli lapioit ateriaa liian nopeasti kitaasi.

Laite mittaa käyttäjänsä ruokailun kokonaisaikaa, minuutissa haarukoitujen annosten määrää sekä aikaa näiden suupalojen välillä. Kaikki data voidaan siirtää USB:n tai Bluetoothin avulla, internetissä sijaitsevalle, käyttäjälle personoidulle sivulle.

Haarukan mukana tulee lisäksi HAPILABS:n mobiilisovellus ja harjoitusohjelma, joka ohjaa ruokailijan kohti terveellisempiä aterioita. Lisäksi voit tuttuun nykytapaan jakaa ruokailusaavutuksiasi sosiaalisen median kautta. Internetsivusto mahdollistaa myös ruokailutavoitteiden asettamisen itselleen sekä osallistumisen HABILABS challenge -nimiseen pistekilpailuun.

Tuote tulee kuluttajien saataville kevään aikana ja sen arvioitu hinta on n. 80 euron luokkaa, joten aivan mistään kertakäyttöhaarukasta ei ole kyse. Tällainen haarukka on kieltämättä hauska muistutus siitä, kuinka tulevaisuudessa kaikkea tekemäänsä voi tarkkailla internetissä.

Tuotesivusto

 

Edellinen artikkeliInterLock pitää pyörän lukossa
Seuraava artikkeliTrakdot seuraa matkalaukkujesi reittejä