Idea on tämä: Kopi luwak -kahvin tie alkaa kuten minkä tahansa kahvin, kahvipuskasta:

Sitten tulee sivettikissa (Paradoxus hermaphroditus) (Tietoa luwakista eli sivettikissasta) ja syö kahvipavun. Kukaan ei tiedä miksi kissa valitsee juuri tietyt pavut:

Kissan ruoansulatusjärjestelmä tuottaa seuraavan tuloksen:

Josta kahvipavut erotellaan ja kuivataan. Kuivaamisen jälkeen pavut alkava kuoriutua ja sisältä paljastuu varsinainen kahvin raaka-aine:

Lopputuloksena on yksi maailman kalleimmista juomista. Vai olisiko kallein. Ainakin kallein kahvi. Peruspussillinen tätä kakkakahvia sisältää 450 grammaa kopi luwakia sekä paperipainon sekä brosyyrin. Hintaa tällä paketilla on 90 dollaria. Postikulut Suomeen 35 dollaria. Eihän tämä mitenkään mahdoton hinta ole, jos kahvi kerran on niin hyvää kuin väittävät. Monet maksavat jo 5 euroa kupillisesta ihan tavallista espressopohjaista kahvia.

Miten on, onko joku maistanut? Onko hyvää? Jollei ole, niin täytynee itse tilata ja testata.

Lähde: www.animalcoffee.com

Aihetta hehkutti Timo Nurmi, kiitos juttuideasta!

Edellinen artikkeliEuroBillTracker-sivustolla pääsee seuraamaan euro-setelien kiertoa
Seuraava artikkeliKinectronica v2.0 havainnollistaa mekaniikan keinoin kuinka vaihtovirta muunnetaan tasavirraksi

18 KOMMENTIT

 1. Maailman kallein juoma, plz joku jack danielssinkin litrahinta on kovempi… Sitä paitsi 5e/pressokuppi -vertaus ontuu pahasti… jos paketille tulee hintaa $125 postien kera ja esim. 500g paketistakin tulee n. 64 kupillista kahvia (normipaketissa lukee), niin tuon kupposen hinnaksi ei paljon yli 2e tule… että terve.

 2. No ei oo kyllä koskaan kallein. Vuosikertaviinit ja hyvät whiskyt voi maksaa käytännön loputtomasti.

 3. Hyvähän se nyt on juoda luksuskahvia, mutta kukahan keksi ensimmäisenä kokeilla kissan kertaalleen syömiä papuja?

 4. Kokeiltu juttu, Aluksi makua sai hieman ihmetellä, mutta kyllä siihen jää miltei koukkuun jo ensimmäisellä kupillisella. Onneksi hinta toimii hyvänä blokkina alkavalle addiktiolle. Slurps.

 5. 5 euron ekspresso kahvi ei taatusti ole kyllä kauhean laadukasta. Italian reissulla tuli juotua reilun 10 euron kupposia. Ei tuo hinta nyt niin suolainen ole, jos ajattelee kuinka monta kuppia tuosta saa.

 6. Tätä kahvia olen löytänyt Vantaan Flaming Caffi nimisestä kaupasta. Siellä hinta on aika suolainen myös.

 7. Namnam! Herkkua oli. Toisaalta Presidentin Tumma Paahto Lidlin kermanapilla on maistunu paremmalta! Meikäläisen mentaliteetilla saa styroksinkin maistumaan, kunhan laittaa muutamia hyviä natrium-suoloja päälle 😀
  Ei se tarkota aina, että joku ois parempaa jos se on harvinaisempaa tai vanhempaa.

 8. Nyt järki käteen,10€ kupillisesta kahvia.täytyy olla typerä tai rikas jos tuollaista ostaa.

 9. Jos hinta tuntuu liian karvaiselta, voitte tilata myös koirani (Hikatus Haukkumus) kertaalleen syömiä papuja alkuperäisessä koiran tuottamassa pakkauksessa vaivaiseen 50e/kg hintaan, sis. postituskulut!

 10. Mahamies: itse tuli tehtyä Italiassa samaa, mutta se itse kahvi maksaa pari euroa ja siihen päälle tulee sitten pöytävarausmaksu, tarjoilijamaksu, tarjoilijan proviikkamaksu jnejnejne..
  Ei se itse kahvi siellä kallista ole..

 11. Samaa tavaraa löytyy myös lähi Sivasta, tosin se on Suomessa brändätty nimellä ”kissan kakki kahvi”. Jos ette löydä hyllystä, kannattaa kysyä Sivan tädiltä.

 12. ja jos ei kahvin juonnista tykkää, niin noi kekäleet olis valmiita patukoita. onkohan tuommoisia kahvipatukoita, mutta suklaalla?

 13. Kiinasta saa teetä mikä maksaa jopa 1 000e/100g. Toki kahviksi tuo on aika arvokasta.

 14. Tuli juuri maisteltua tuota kahvia kahvifarmilla. Kahvi oli varsin hyvää, mutta ei mitenkään supererikoista, hieman tavallista kahvia vahvempaa. Hintaa kupposella taisi olla yhden euron verran ja oli taatusti tuoretta 🙂

Kommenttien lisääminen on estetty.