Kotimainen rakentelija nimeltään Reko Mäenpää on rakentanut itselleen käsittämättömän hienostuneen, tietokoneohjatun kahvinkeittimen. Kahdeksantuumaiselta kosketusnäytöltä käsin operoitava kahvinkeitin valmistaa sumpit sekoittalla maksimissaan kolmea eri pikakahvijauhetta keskenään (Pikakahvin käyttäminen saattaa tietenkin karkoittaa kahvipuristit tässä vaiheessa, mutta sopii mielestäni mainiosti projektin henkeen). Kahvinkeittimen aivoina toimii Pentium 3 -prosessorilla varustettu Windows XP tietokone.

Sen lisäksi, että kahvin saa laitettua porisemaan automaatin kosketusnäytöltä käsin, on keitin mahdollista käynnistää myös sohvalta WAP-kännykän tai Internet-selaimen kautta. Kahvin valmistamiseen kuluu automaatilta aikaa vaivaiset 23 sekuntia, joten sohvalta kännykällä porisemaan laitettu kahvi onkin sopivasti valmista siihen mennessä, kun tätä ehditään keittiöön tätä noutamaan.

Projektin seuraava kehitysaskel on luonnollisesti puheohjauksen lisääminen kahvinkeittimen käyttöliittymään.

Lisää kuvia, sekä esiittelyvideo keittimen toiminnasta hypyn jälkeen

Lisää tietoa projektista löytyy tämän omilta kotisivuilta osoitteesta kahviautomaatti.mine.nu

Edellinen artikkeliOpiskelija rakensi tuuliturbiinin 25 eurolla tarkoituksena auttaa kehitysmaita
Seuraava artikkeliUusi kasvojen animointiteknologia tuo tietokoneaminaatioiden realismin uudelle tasolle

35 KOMMENTIT

 1. Vielä tuohon pitäisi rakentaa kahvikuppiautomaatti kylkeen, joka laittaisi kupin paikoilleen aina laitteen käynnistyessä

 2. Kyllähän tuo puhelimella keittäminen on hyödyllinen, esim. kun tulee töistä kotiin ja haluaa kupin kahvia niin lähellä kotia näpyttelet puhelimella komennon ja kun tulee kotiin on kahvi valmiina.

 3. Ja sitten päästäänkin normaaliin kahviautomaattiin, jollaisia löytyy jokaisen firman ja koulun aulasta. Eli eipä tuommoisen rakentamisessa mitään erityisen hienoa nykyään ole. Jos softapuoli olisi tehty sulautetulla järjestelmällä ja jos kahvi uutettaisiin kuten normaalisti kahvijauheesta, niin sitten voisinkin nostaa hattua. Nyt tyydytyn taputtamaan selkään ja totean, että pojalla on hyvä harrastus.

 4. ensinnäkin ihan hieno, mutta tohon vois lisätä ajastimen et esim se keittäis 8 aamulla kahvin ja sitten siinä oli se kohta johon kuppi pistetään niin siihen vois pistää keskelle pienen uran jonne kahvi menee jos kuppi ei olekaan paikalla.

 5. Tosi hienoa muuten, mutta miksi Windows?

  Linuxhan olisi juuri omiaan tällaiseen projektiin… sen saisi mukautettua pieneksi ja nopeaksi…

 6. Windows Vistan avulla tuohon saisi puhe-ohjauksen 😀 Ajastin ei varmaan olisi iso homma, ja se kahvin uuttaminen kahvi jauheesta olisi sellainen prosessi että siinä tarvitaan jo robotti käsivarsia tai sitten tuo ”automaatti” olisikin vain ”semiautomaatti”

 7. Luitko yhtään artikkelia?
  ”Projektin seuraava kehitysaskel on luonnollisesti puheohjauksen lisääminen kahvinkeittimen käyttöliittymään.”

 8. ”ensinnäkin ihan hieno, mutta tohon vois lisätä ajastimen et esim se keittäis 8 aamulla kahvin ja sitten siinä oli se kohta johon kuppi pistetään niin siihen vois pistää keskelle pienen uran jonne kahvi menee jos kuppi ei olekaan paikalla.”

  Tai sitten siinä voisi yksinkertaisesti olla tunnistin joka tunnistaa onko kuppi paikoillaan, ja jos ei niin sitten ei keitä kahvia. Säästyy aineet =)

 9. Makrokuvausvalon ohella hienoin ja hiotuin keksintö tähän mennessä. Toivottavasti jatkat kehittelyä!

  Onko muuten äänekäs? (tuulettimet ja kovalevy…)

 10. Ehdottomasti voittoon, huima teos. props!!!
  (tosin täähän oli kuten ”minä” linkkasi, ajat sitten paromuketissa)

 11. Jep, hieno on. Voittajanhan tosin perinteisesti päättävät kaikki lukijat juttuja täällä äänestämällä. Tällä hetkellä näyttääkin hyvältä kahvinkeittimen suhteen!

  Ideoista: Täällä julkaistut ideat riippuvat täysin siitä, millaisia ideoita te, ideanikkarit ja rakentelijat meille julkaistavaksi lähetätte. Omia kyhäelmiä siis autotallien nurkista auringonvaloon ja julaistavaksi ideablogiin! Ohjeet ideoiden lähettämiseksi löytyvät osoitteesta http://www.hilavitkutin.com/ideablogi/mika-ideablogi/

 12. Erittäin hieno laite. Tyylikäs ja jykevä kahvin keitin kuuluisi olla jääkaapin tapainen ”joka kodin peruslaite” 😀

 13. Kiitoksia kaikille palautteesta ja ideoista!

  Kysymyksiin vastatakseni ääntä vehkeestä ei kuulu kuin kahvia laittaessa, sillä kovalevyn tilalle vaihdoin 256 Mt muistikortin, ja P3-aikaiset osat eivät erityisemmin lämpöä tuota, joten tuulettimia ei ole yhtäkään. Alustana Linux tarjoaisi toki paljon enemmän säätömahdollisuuksia, mutta valitettavasti ko. käyttiksestä minulla on niin vähän kokemusta, että Windows oli tällä kertaa valinta.

  Kahvikupin paikallaanolon tunnistukseen ajattelin soveltaa pientä laseria ja alatasolle upotettavaa valovastusta. Tekstiviestillä ohjauskin on siinä mielessä mahdollista, että kesällä ohjelmoin yksinkertaisen tekstiviesti-backendin serverikoneelle, jota voi soveltaa moneen muuhunkin tarkoitukseen, mutta miksei myös tähän projektiin.

 14. WB:lle vaan sellanen viesti, että onhan autokin olemassa, mutta harva sellasia ite alkaa rakentelemaan…

 15. tekeekö silti hyvät kahvit vaikka onkin jostain pikajauhesetistä lirutettu?

 16. u-p-e-a idea, varsinkin kun kahvia uppoaa ja paljon. jos idea laajenee vielä niin täydellinen siitä tulee =)

 17. Jos kahvin valmistukseen kuluu 23 sekuntia niin olisikin valtava uurastus venata tuo aika koneen vieressä.

 18. Ehdottomasti koko ideablogin paras ”keksintö”! Ja tuo SalaHyena sais lukea nuo keittimen kotisivut läpi ja käyttää maalaisjärkeä, niin älyäis, että puhe-ohjaukseen ei tarvita mitään vistaa…

 19. Kahvi on PAHAA. Kaakau on hyvää. Miksei voi tehä kaakaukoneita kun ei tota kahviskeidaa jaksa kukaan.

 20. Kyllä passaa kahvii juoda mutta eiks tosta tuu hitusen kellis kahvinkeitin. Ainakin jos sil koneel ei voi muuta tehdä.

 21. Wb: rakenna ensin oma, tule sitten valittamaan. Idiootti.

  Erittäin hieno vekotin =D

 22. Pentti, kyllä toi linuxillakin onnistuu… milläs perustelet että vaan windowsilla kun esm lentokoneiden viihte järjestelmätkin on linux pohjaisia, tarkemmin red hat linux.

Kommenttien lisääminen on estetty.