Kosketusnäytöllä varustettu tietokoneohjattu kahvinkeitin

Kotimainen rakentelija nimeltään Reko Mäenpää on rakentanut itselleen käsittämättömän hienostuneen, tietokoneohjatun kahvinkeittimen. Kahdeksantuumaiselta kosketusnäytöltä käsin operoitava kahvinkeitin valmistaa sumpit sekoittalla maksimissaan kolmea eri pikakahvijauhetta keskenään (Pikakahvin käyttäminen saattaa tietenkin karkoittaa kahvipuristit tässä vaiheessa, mutta sopii mielestäni mainiosti projektin henkeen). Kahvinkeittimen aivoina toimii Pentium 3 -prosessorilla varustettu Windows XP tietokone.

Sen lisäksi, että kahvin saa laitettua porisemaan automaatin kosketusnäytöltä käsin, on keitin mahdollista käynnistää myös sohvalta WAP-kännykän tai Internet-selaimen kautta. Kahvin valmistamiseen kuluu automaatilta aikaa vaivaiset 23 sekuntia, joten sohvalta kännykällä porisemaan laitettu kahvi onkin sopivasti valmista siihen mennessä, kun tätä ehditään keittiöön tätä noutamaan.

Projektin seuraava kehitysaskel on luonnollisesti puheohjauksen lisääminen kahvinkeittimen käyttöliittymään.

Lisää kuvia, sekä esiittelyvideo keittimen toiminnasta hypyn jälkeen

Lisää tietoa projektista löytyy tämän omilta kotisivuilta osoitteesta kahviautomaatti.mine.nu