Tai niin siis uskotaan tai halutaan uskoa. Tutkijat kokosivat tusinasta palasta tämän 20-senttisen silttikivi-esineen. Esineen iäksi on arveltu 28000 vuotta, ainakin. Kun sitä ei käytetty arveltuihin tarkoituksiin, sitä käytettiin tuluksena, jäljistä päätellen. Seksiaiheen puolesta puhuvat peniksen muoto ja sen ympäri kaiverretut viivat. Palaset joista tämä koottiin löydettiin luolasta, jossa oli sekä ihmisen että neanterdalinihmisen jäänteitä, joten ei ole voitu päätellä kumpi tämän sinne on jättänyt, luultavasti esineen rikkoonnuttua.

Esinettä pidetään erityisenä siinä mielessä että löydökset tuon ajan hedelmällisyysveistoksista käsittelevät aiheeltaan yleensä naisen piirteitä.

Minä pidän tätä huiputuksena tai ainakin epäilyttävänä. Tällaisen esineen luokitteleminen seksiesineeksi vain heijastelee tutkijoiden omaa kuvaa tuosta ajasta. Mistä tietää vaikka olisi ollut taikurin taikasauva tai joku shamaanin työkalu.

Lähde: austriantimes.at (via www.geekologie.com)

Edellinen artikkeliPyöräilijät kokoontuvat huomenna Helsingissä paremman liikkumismuodon puolesta!
Seuraava artikkeliEnsimmäinen moderniin teknologiaan perustuva 3D-pornoelokuva on valmis

22 KOMMENTIT

 1. Joo hyvä esimerkki arkeologien tutkimuksista taas. En aina oikein käsitä miten tälläisten kymmenistä miljooniin vuosiin vanhojen kivien ym. esineiden voidaan ajatella kertovan yhtään mitään sen aikaisesta kulttuurista.

  Kaippa tämänkin löytänyt tutkija on viettänyt 20 vuotta elämästään kiviä pyöritellen. Pakkohan siinä on saada tutkimustuloksia aikaiseksi vaikka hatusta heittämällä, että saa uran etenemään.

 2. Mm… taitaa tutkijoilla olla erilainen käsitys siitä ajasta mitä se saattoi olla, saattaa olla myös huhmaren se hienonnus sauva tyyppinen sauva, tai joku vastaava. Tutkijat taitaa elää puutteessa?

 3. Mutta mitä jos tutkijat ajattelevatkin liian varovaisesti? Entä jos tuo onkin 28000 vuotta vanha vähemmistöjen edustajien anustappi? Jos siellä olikin kunnon orgioita? Ehkei siihen aikaan porukkaa vielä niin paljon kiinnostanut kuka pani ja ketä/mitä?

 4. Minun mielestäni tämä on aivan mahdollinen asia. Ihan liian monet tavarat luokitellaan ”rituaaliesineiksi” kuten kirjoittaja puhuu taikasauvasta. Luultavasti esineillä on ollut myös tärkeä käytännön hyöty.

 5. Ares hyvä käyttäisitkö ystävällisesti järkeäsi vaikka oletkin melko nuori kenties 15 vuotias???.Se että lehdistön otsikko väittää yhtä sun toista. Ei tarkoita että siitä asiasta olisi edes puolet totuuden mukaista ajatuksen hiventäkään. Oletko kentis ajatellut jääkylmää ja kivenkovaa tuskaista kiveä työnnettävän joskus ihmisen sisään alapäästä nautintomielessä ? Tuskin.. itsestään selvääkin on että kukaan ei pistä kivijääkalikkaa sisäänsä ja sano sitä hyväksi oli aikakausi ihan mikä tahansa. Ja toiseksi tutkijat oli sitten viralisia tai pelkkä mainos nimike tavalliselle kengän kuluttajalle. Niin ovatko nämä herrat puhuneet tästä esineestä mitään viljan murskaimesta ruukussa/kivenkolossa eivät ole. Herääkö sinulla ollenkaan kysymyksenä miksi mahtaisi olla että eivät ole ?

  Pitäisi nimittäin herätä herätyskellot soimaan jo ???

 6. @Jyrki: Ota huomioon, että nuo ”roskasäilöt” kaivetaan aika pitkälti peruskallioon, sisäänkäynti on älyttömän paksu metalliovi, ydinjätteet ovat vielä jaettu omiin haaroihinsa, joihin on omat paksut metalliovensa, joten jos jokin laji on korvannut ihmisen, niin siinä vaiheessa kun niillä on resursseja päästä sinne, on niillä varmasti älyä ja teknologiaa selvittää, että mitä sen ovissa olevat merkit tarkoittavat.

  Aiheeseen palaten, olen sitä mieltä, että tuo ei voi olla mikään seksilelu, koska kivellä on niin suuri ominaislämpökapasiteetti, eli se tuntuu kylmältä miltei kokoajan.
  Jos tuo olisi vaikka luuta, jonka ominaislämpökapasiteetti on pienempi sen huokoisuuden vuoksi, olisi tuo paljon uskottavampi.

 7. ”Oletko kentis ajatellut jääkylmää ja kivenkovaa tuskaista kiveä työnnettävän joskus ihmisen sisään alapäästä nautintomielessä ? Tuskin.. itsestään selvääkin on että kukaan ei pistä kivijääkalikkaa sisäänsä ja sano sitä hyväksi oli aikakausi ihan mikä tahansa.”

  Ihminen on tehnyt paljon kivuliaampiakin toimenpiteitä itselleen ja toisilleen saadakseen jotain seksuaalista tyydytystä esim. lievä kidutus, ruoskiminen, sukupuoli elinten venytys… Kovuudellahan on tunnetusti myös positiivista vaikutusta tyydytykseen. Ilmeisesti ette ole perillä menneisyysdestä, saati nykysyydestä.

  Mielestäni tuolle kiven käytölle ei ole kauhean hyviä perusteluja, mutta tietenkin pidän esittämää väitettä mahdollisena. Seksuaalisuus on voimakkaimpia ihmisen viettejä, joten olisi varsin epätodennäköistä jos ihmiset eivät olisi kehittäneet jotain seksikulttuuria tuohon aikaan. Vastahan löydettiin 35 000 vuotta vanha Venus-veistos, jossa nainen on kuvattu todella iso rintaisena ja iso vaginaisena. Mitä me voimme päätellä tästä? On korostettu seksuaalisuutta, hedelmällisyyttä veistoksissa? Tiedä siitä.

 8. Ei sinänsä liity itse tuluskiveen mitenkään, vaan Jyrkin kommenttiin:
  Jätteitä on turha haudata kallioon, sillä niissä on vielä runsaasti energiaa jäljellä. Pitäisikin satsata lisää voimavaroja uuden reaktoritekniikan kehittelyyn, että tuo energia saataisiin käyttöön.
  Venäjällä jätekapselit on upotettu järveen, sieltä ne on helppo vain nostaa ylös ja ottaa uudelleen käyttöön kun tekniikka on kypsää.
  Ainehan on suljettuna kymmenien senttien seinämävahvuiseen kuparikapseliin, ja kapseli on melko vaaraton elottomalle ympäristölle. Vuotoja ei tarvitse pelätä. Kapselin läheisyydessä oleskelu vain on haitallista, joten riittää että kapselit pidetään paikassa jonne ihmiset eivät todennäköisesti eksy. Tällainen paikka on esim järven pohja. Turha kaivella miljardien hintaista monttua kallioon parin vuoden säilytystä varten, kun kapselit voisi pitää nykyisissä välivarastoissa tai säilöä järven pohjaan tai erämaahan. Ei mene kymmentäkään vuotta kun noita kapseleita kaivetaan esiin uusien reaktorien polttoaineeksi.
  Tulevana jääkautena ydinenergia on tarpeen, sen kehittelyyn tulisi panostaa jo nyt, kun on vielä aikaa. Ohessa fossiilisten polttoaineiden käyttöä on vähennettävä merkittävästi. Fossiilinen öljy on jääkauden tullessa arvossaan. Sen säästäminen kannattaisikin jo kohtapuoliin aloittaa..

 9. Mielestäni Jyrki vähän lipsu, mutta pointin ymmärsin. Emme voi perustella väittettä sillä, että ulkomuoto sattuu nyt vaan muistuttavan vähäsen fallosta. Ei ole kauhean relevanttia, koska emme tiedä tuon aikaisesta kulttuurista juuri mitään. Kapeat uurteet on voitu myös lisätä veistokseen monta tuhatta vuotta jälkeenpäin. Jos muoto vastaan lähinnä dildoa, ei se tarkoita että sitä olisi käytetty kuin dildoa.

 10. ”Minä pidän tätä huiputuksena tai ainakin epäilyttävänä. Tällaisen esineen luokitteleminen seksiesineeksi vain heijastelee tutkijoiden omaa kuvaa tuosta ajasta. Mistä tietää vaikka olisi ollut taikurin taikasauva tai joku shamaanin työkalu.”

  Pelkkä väite, ei mitään perusteluja tai todisteita… Joten kyllä minä mieluummin nyt kokeneita&koulutettuja tutkijoita uskon. Mielipiteet on hyviä, mutta täysin perustelematon mielipide blogissa… Enemmän kuulostaa päiväkirjavuodatukselta, ei LAINKAAN sopivaa hilavitkuttimeen. Lapselliset eipäs-juupas väittelyt eivät sovi sivun imagoon ollenkaan… Perustelut esille, kiitos! Tällaisenaan pitkä miinus artikkelille…

 11. Mullekin tuli ekana mieleen, et voi olla, koska se olis niin KYLMÄ!

  Gynekologit pitävät työkalujaan jääkaapissa ja joka ikinen nainen tietää että ei ole oikeasti yhtään hauskaa kun jotain kylmää työnnetään jalkoväliin.

 12. Itselle tuli noista urista mieleen, että siihen on alettu kaivertamaan uraa narulle jolla tuluksen voi ripustaa tms. Mutta uran kaiverrus on jäänyt kesken kun tulus on särkynyt.

 13. Mitä se haittaa jos se on kylmä, lämpeneehän se käytössä. Sitäpaitsi minä ainakin tykkään kylmästä ”taikasauvasta”…

 14. Mahdollisia käyttötapoja jollekkin joka näyttää tylpältä lyömäaseelta, olisi tietenkin ”tylppä lyömäase” ja luiden rikkominen jotta pääsee käsiksi luuytimeen (luuytimessä on paljon rasvaa ja vastoin kuin nykyään, silloin piti syödä niin paljon rasvaa kuin sai käsiinsä, se pitää liikenteessä), muun kovakuorisen syötävän pehmennys, eläimen lopettaminen (huonokuntoinenkin eläin voi satuttaa metsästäjää, jos sitä alkaa liikuttelemaan tai pilkkomaan kun vielä elää).

  Suurin osa sen ajan keksinnöistä pyöri kuitenkin ruuan hankkimisen ympärillä, joten mielestäni todennäköisimmin liittyy ruokaan.

  ”Dildon” paksummassa päässä näyttää olevan paljon naarmuja, niinkuin sitä olisi hakattu johonkin.

 15. Nyt on yhdellä jos toisella pullat ja vellit sekaisin. Penishän on kulttuurissa jos toisessakin hedelmällisyyden vertauskuva siinä missä naisen rinnat. Se on siis ”epäjumala”. Sitä on todennäköisesti kumarrettu, suudeltu, sille on uhrattu jne ja uskottu että näin saadaan jälkikasvua. Tai sitä tutkijat tuossa ilmeisesti arvelevat, ja voipa hyvin olla. Seksilelu tai dildo on aivan eriasia.

  Tai sitten tutkijat katsovat vain veden jossain kallion kolossa pyörittelemää kiveä (tjmv) ja innoissaan arvailevat kuka sen on tehnyt ja miksi… 🙂

 16. Mulle tuli ekana mieleen, että toihan on selvä mortteli. En usko että sillon kylmillä kividildoillakaan pelleiltiin.

Kommenttien lisääminen on estetty.