Nyt hifistellään – 35 päivän raakakypsytys A5 Wagyu -lihalle – vertaillaan makua tuoreeseen

Raakakypsytys ja muut lihahifistelyt saavat jalansijaa, kun porukka haluaa maistella jotain muutakin kuin perustalkkaria (aka talouskyljystä).

Oikealla kypsytetty

Vaikka (naudan)liha onkin tänä päivänä kasvissyömiseen erikoistuneiden porukoiden suurennuslasin alla, on erittäin kiinnostavaa ja ruokahalua herättävää katsella kuinka lihalla tehdään hienoja temppuja. Tällä kertaa lihan valmistamiseen erikoistunut Guga Foods -Youtube-kanava esittelee kuinka raakakypsytetään jääkaapissa (dry age) japanilainen A5 Wagyu -liha 35 päivän ajan (1°C).

Oheisella videolla esitellään prosessi ja maistellaan tulokset:

A5 Wagyuta tituleerataan jopa maailman parhaaksi lihaksi. Äskettäin uutisoimme spesiaalista oliiviwagyusta: Sanuki Wagyu on japanilainen pihvi-erikoisuus – Karja on kasvatettu oliiveilla.

Kätevänoloista tuo pussimateriaali, joka päästää kosteuden ulos, mutta ei sisään. Hupaisa tuo maistelukohtaus – Ilmeisesti onnistui.

Suomessa Wagyuta tuo maahan ainakin Familia

Wagyu

Mikä wagyusta tekee niin erityisen? Rasva. Wagyussa on enemmän rasvaa kuin lihaa. Wagyun pehmeä rasva on täynnä terveellisiä omega-3 ja -6 -rasvahappoja. Harva wagyuta kuitenkaan terveyssyistä syö, vaan koska se on kenties maailman mehukkain ja herkullisin liha. Tuomme wagyu-lihaa Japanin lisäksi Australiasta, joka on Japanin jälkeen maailman suurin Wagyu-lihan tuottajamaa. Wagyu pääsee parhaiten oikeuksiinsa pihvinä, grillissä tai pannulla paistettuna.

Wagyu

Lähde: Youtube 1 Million Special: DRY AGE Most EXPENSIVE Steak on Earth | Guga Foods