Pimp my Scooter, japanilaisia skoottereita

Uskomattomia nämä Japanilaiset viritetyt skootterit. Enpä olisi arvannut, että tällaisiakin rakennetaan. Pariisissakin on jotenkin hassua, että skoottereita on melkein enemmän kuin autoja. Onko se tämä kylmempi ilmasto, joka karkottaa skootterit täältä pohjolasta vai liekö sitten jokin verotus-/vakuutusteknillinen seikka tai B-ajokortti.

Lähde: www.pinktentacle.com

Edellinen artikkeliTulenlieskat pakoputkeen!
Seuraava artikkeli16-vuotias poika eristi muovia syövän mikrobin – muovikompostorit tulossa?

23 KOMMENTIT

 1. ihmeellisen näköisiä ovat skootterit. Mutta kuitenkin tuo musta on ihan tyylikäs.

 2. Olen aina ihmetellyt että miksi pitää olla moottoripyörän näköisiä skoottereita. Miksei sitten ostaisi suoraan oikeaa moottoripyörää?

 3. musta ja pinkki ovat niin paljon madallettu että niillä ei paljon voi asfaltilta pois mennä saatika yrittää nousta pyörätielle kynnyksen yli 😛

 4. no eipä näillä ole paljoa asiaa pyörätielle. suojatie korotuksiin kyllä napsahtaa mukavasti

 5. Wertti: Automaatilla varustettuja moottoripyöriä ei ole kovin monella valmistajalla. Skootterilla ajaminen on helppoa, senkun kaasua kääntää. Japanilaisessa ruuhakassa saattaisi moottoripyörän levykytkin kulua loppuun alta aikayksikön.

 6. Suomessakin oli ennen enemmän moottoripyöriä/mopoja, kuin autoja. Näillä polttoainehinnoilla uskon mopojen lisääntyvän radikaalisti kaupunkiliikenteessä jo pienen kulutuksen ja vähäisten verojen vuoksi. Moottoripyöriinhän tarvitaan A- tai A1-kortti.

 7. Taitaa suomessa johtua tuo mopojen kasvu siitä että jokainen nuori haluaa mopon. Nykyisin talouksissa on varaa ostaa lapselle mopo jotka eivät maksa paljoakaan. Tuli tässä mieleen että paljonkohan tommonen modattu skootteri maksaa?

 8. Itsellä meni skootteri kolarin vuoksi huoltoon.Uusien katteiden hinnaksi muodostui jo 500€ eli eiköhän noiden hinnat aika pilvissä ole.

 9. jos heittäis edellisen viestin perusteella villin arvauksen niin alkavat varmaan siitä 5000 – 20000 € riippuen mitä haluaa skootteriinsa.

 10. Siis skootteri ja moposkootteri ovat ihan eri asia. Moposkootteria saa ajaa ihan iällä ja vuoden 1985 jälkeen syntyneiltä vaaditaan mopokortti.
  Ihan oikeaan skootteriin (joista noissa kuvissa on kyse) tarvitaan moottoripyöräkortti, sillä ne ovat moottoripyöriä. Eikä tuo automaattivaihteetkaan ole itsestäänselvyys, sillä skoottereita valmistetaan myös manuaalivaihteilla.
  Yleisesti skootterilla tarkoitetaan pienipyöräistä moottoripyörää ja moposkootterilla junnuille suunnattuja pienikuutioisia skootterimallisia mopoja.
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Skootteri

 11. Joo mutta ei Pariisi vielä mitään. Kattokaapa vaikkapa Rooma tai Firenze Italiassa, siellä on pitkiä katuja ihan täynnä vieri vierrekkäin parkkeerattuja mopoja, uskomaton näky.

 12. en kyllä koskaan osta moottoripyörä skootteria. kunnon 1000cc kyykkypyörä vaan, pääsee paljon nopeempaa

 13. Oliskohan että muualla maailmassa saa enemmän mopoja virittää ku suomessa. Skootterithan on iha onnettomia mopoja ilman mitään viriä.

 14. ^^ kyllähän nuo moposkootteritki kulkee melkee 80km/h jos rajottimen ottaa veke… (eiks tuo 45 rajotus oo semmone suomen juttu jota ei muualla ole?)

 15. 45 km/h on EU direktiivien mukainen säännös että mopo ei saa kulkea enenpää kuin 45 km/h. Eli kaikissa EU:n maissa tämä sääntö on voimassa muuallakin se on suositeltavaa, mutta ei pakollista. (en ole aivan varma asiasta ainakin viime vuonna yhteiskuntaopin opettaja sanoi näin)

 16. Kohtuullisen paljon on tullut pyörittyä tuolla maailmalla ja sen perusteella sanoisin, että Suomi ja Ruotsi ovat maat joissa ei pahemmin viritettyjä ole. (tottakai niitäkin jonkinverran on) mutta muualla tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus tuo viritys. Joissain maissa on jopa ”noloa” käyttää kypärää.

 17. 2002 vuodelta 600cc skootterit ovat noin 8000€ hinnoissa, eli paritonnia enemmän hintaa, kuin esimerkiksi 600 CBR vuodelta 2002. Älyttömät hinnat ja tajuttomat vakuutusmaksut karkoittaa suomesta skootterit.

 18. Yeah!

  Moottoripyöräskootterit rulettavat. Erotu massasta aja skudulla.Kyllä motskareita on joka puolella mutta onko skuduja?
  Skuduissa on tyyliä -motskat ovat massaa

  terv.Erilainen ”nuori”

 19. Tuntematon.. Kaivat lihaa nenästäsi.. Skobesankarit ne ei vaan saa p*llua eikä ne osaa tehä skopeillensa muutaku avata/sulkea penkin ja kypärästä ne osaa avata hihnan lukon.. 😐

  t. Iloinen ilmastonmuuttaja

Kommenttien lisääminen on estetty.