Erkki Hietaranta on rakentanut itselleen kuulosuojain-handsfreen valmiiksi nurkista löytyvistä osasista. Tässä herran itsensä kuvaus, että kuinka homma käy:

Itse tehty kuulosuojain-handsfree matkapuhelimelle

”Tällainen idea: itse tehty kuulosuojain-handsfree puhelimelle. Miksi maksaa 200 € handsfree kuulosuojaimista kuin melkein jokaiselta löytyy sellaisen tekemiseen kaikki tarpeellinen elektroniikka. Puretaan mikrofoni-kuuloke yhdistelmä ja otetaan liittimet, mikrofoni ja kaiuttimet talteen. Otetaan kuulosuojaimesta superloni pois ja tehdään sopiva ura kaiuttimelle. Porataan sopiva reikä kuulosuojaan ja tuodaan johdot sisään. Muista tehdä vedon poistot molempiin kuulosuojiin. Tee toiseen vielä reikä mikrofonin taivutettavalle varrelle ja liitä varsi kiinni. Laita kutiste sukkaa johtoihin, tinaa johdot kuulokkeisiin, mikrofoniin ja liittimiin, lämmitä kutistesukat päälle ja kasaa kuulosuojaimet. Tadaa, meillä on hands free kuulosuojaimet.

Nokian pop-port standardissa mikin johtojen väliin juotetaan kytkin, mikäli halutaan vastausnappi.”

Edellinen artikkeliTarinoita suomalaisen polkupyöräsuunnittelijan seikkailuista puolisoineen Taiwanissa
Seuraava artikkeliTulenlieskat pakoputkeen!

4 KOMMENTIT

  1. Aika kätevää ja hieno toteutuskin :). Joskus on tullut mieleen laittaa kuulokkeet muuten vaan kuulosuojaimiin esim. musiikin kuuntelua varten.

  2. Joskus nuorenpana kun tuli ajeltua kovasti peltorallia niin tein kuulosuojaimet, joihin laitoin kaiuttimet sisälle. Paljon paremmin kuuli sen jälkeen mankasta king of the castle ym. teini humppa biisit 😀

  3. ideaa en nyt oikein siinä tajua et jos taustalla paljo mekkalaa itellä ni hyvin kuulee kaverin puheen mut mitäs ku tohon mikkiin tulee ne kaikki omat tausta metelit, ni mitä se langan toisessa päässä oleva kuulee?

  4. ASD:
    On olemassa sellaisia kuulosuojaimia joissa on taustamelun suodatus jolloin normi puhe kuuluu selvästi. Tätä tekniikkaa voi käyttää tässäkin

Comments are closed.