Polkuveneet ovat kaikille tuttuja – Ja eihän se polkeminen pidemmän päälle niissä niin hauskaa ole. Matka-aluksiksi niitä ei siis oikein voi luonnehtia. Vedessä kulkevassa sähköpolkupyörässä onkin juuri siksi ideaa.

Hydrofoiler XE-1

Manta5:n esittelemä Hydrofoiler XE-1 -sähköpolkupyörä kulkee vedessä 400W sähkömoottorin avittamana. Kulkuteknologiana on hiljainen propulsiomoottori sekä ajajan polkeminen. Pyörä taittuu sen verran kokoon, että se mahtuu sopivasti auton takaosaan kun penkit kaadetaan. Akku tarjoaa apuvoimaa tunniksi. Kellukkeet ja vakainevät tekevät menosta vakaata ja turvallista.

Videolla esitellään hydrofoiler:
https://www.youtube.com/watch?v=Ihc92mldu60

Hydrofoiler XE-1 (gif-animaatio)

Tällainen voisi olla erittäin hauska vaikka kesällä vieraillessa pikkusaarissa. Ei tarvitse suurta tilaa, eikä sen kummempaa valmistautumista: Pyörä mukaan ja matkailemaan. Suomen oloissa tosin lyhyt ja viileä kesä asettaa rajoitteita. Esittelyvideolla mennään märkäpuvussa. Tämä onnistuisi Suomessa kenties muutaman kerran vuodessa. Ongelmaksi muodostuvat akut, jotka vanhenevat muutamassa vuodessa, ja ajokerrat saattavat jäädä turhan vähäisiksi – Nyt kun puhutaan jo siitä, että kohta akkumateriaalit vähenevät kaivoksista. Mutta lämpimämmässä maassa vuokrattavana tällaiset olisivat oivalliset laitteet!

Lähde: Geekologie

Edellinen artikkeliUskomattomat 1000fps kuvat salamoista ovat jotain mitä ei olla ennen nähty!
Seuraava artikkeliUusi kierrätyslaite muuttaa hetkessä pullot teollisuuslaadun hiekaksi