sähkökajakki

Kajakeilla on mukava meloa pienissä järvissä tai miksei jopa meressä, mutta välillä tällainen fyysisiä voimia vaatia eteneminen voi tuntua turhan rankalta. Perinteisiin kajakkeihin ei heti kuvittele perämoottoria, mutta SPK-1-sarjan avulla senkin yhdistäminen kapeaan vesikulkuneuvoon ei ole mikään ongelma.

Setti tuo perinteisen kajakin vierelle eräänlaisen pienen ponttoonin ja väliin on asennettu pikkuruinen sähköllä toimia perämoottori. Perämoottori tarjoaa 16 kg työntövoiman, joten sillä ei pääse aivan pikaveneiden tasolla, mutta ainakin se kuljettaa omistajaansa tasaisesti eteenpäin. Lisäksi systeemiin kuuluu kolme aurinkopaneelia, jotka lataavat 12-volttisen moottorin akkuja. Rakennelman saa nopeasti kiinni mihin tahansa kanoottiin kiristyshihnojen avulla.

Aivan halvaksi mellomisesta vapautuminen ei tule, sillä kanootin moottorilla varustava setti kustantaa hieman päälle 800 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeliMUPPette – lentävä 3D-tulostin
Seuraava artikkeliCardio First Angel auttaa elvyttämään sydänpysähdyksistä