näyttölasi

Yksi suurinäyttöisten älypuhelinten heikko kohta on juurikin niistä löytyvät näytöt. Nämä tuppaavat olemaan nimittäin se ensimmäinen asia, joka puhelimessa hajoaa sen kolahtaessa vahingossa asvalttiin. Rikki menee yleensä näytön päällystävä lasi, vaikka toki erilaisia kestäviä ratkaisuja on pyritty kehittämään jo pitkään. Nyt tutkijat ovat kuitenkin keksineet uuden menetelmän, jonka avulla iskuja kestäviä näyttölaseja olisi kaiken lisäksi kustannustehokasta valmistaa.

Yhdysvalloissa sijaitsevassa Akronin yliopistossa on kehitetty tekniikka, jonka avulla on mahdollista tuottaa läpinäkyvyydeltään nykyisiä laseja vastaavia kappaleita, mutta jotka ovat tämän lisäksi huomattavasti edeltäjiänsä kestävämpiä. Systeemissä on hyödynnetty läpinäkyviä elektrodeja sekä polymeeristä valmistettuja pintoja.

Uudesta tekniikasta erityisen kiinnostavan tekee sen halvat tuotantokustannukset. Valmistustapaa hyödyntävät näytöt voitaisiin yliopiston mukaan tuottaa mahdollisesti jopa halvemmalla kuin nykyiset. Näin ollen tulevaisuudessa kalliit puhelimet saattavat selvitä pudotuksesta pienemmillä vahingoilla kuin nykyisin, mutta parhaan tuloksen saa tietty välttämällä puhelimen lipsahtamista käsistä.

Lähde

Edellinen artikkeliTietokone läpäisi Turingin testin ensimmäistä kertaa historiassa
Seuraava artikkeliCLM 2 -magneettilevitaatioalusta herättää varmasti hämmästystä