Leijulautoja ei vielä näe skeittipuistoissa eivätkä autotkaan kiidä muutaman sentin ilmassa moottoriteiden päällä. Tästä huolimatta magneettien avulla on jo mahdollista luoda eräänlaista levitaatiota ja tekniikkaa käyttävät hyödykseen muun muassa todella nopeat junat. Kotikäyttöön tällaisista systeemeistä ei vielä ole käytännön iloa, mutta niillä saa kuitenkin aikaiseksi hämmentäviä koriste-esineitä.

Crealev-niminen firma rakentaa erilaisia magneettista levitaatiota hyödyntäviä koriste-esineitä sekä näyttelyalustoja. Yllä olevalla videolla esitellään CLM 2 -nimistä tuotetta, jonka avulla erilaiset kappaleet saadaan leijumaan ilmassa. Systeemi kykenee kannattelemaan jopa noin 9 kg painavia kappaleita ja aluslevyn voi piilottaa esimerkiksi pöydän sisään säilyttäen silti toiminnallisuuden.

Varsinnaista käytännöllistä käyttötarkoitustahan tällaiselle vekottimelle ei ole, mutta kyllä laitteistolla olisi mukava esimerkiksi hämmästyttää kavereita. Valitettavasti levitaatioalustat eivät ole mistään halvimmasta päästä, sillä pelkästään matkapuhelimen kokoisille objekteille soveltuva versiokin maksaa jo lähes 700 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeliUusi keksintö mahdollistaa kestävämmät näyttölasit tulevaisuuden älypuhelimiin
Seuraava artikkeli[Konsepti] Napkin Table yhdistää lautasliinan ja retkipöydän