Vaikka perinteiset menetelmät saattavat olla joissain sovelluksissa niitä parhaita, niin silti aina koitetaan tietty kehitellä uudenlaisia tapoja tehdä nämäkin asiat. Nyt on onnistuttu välittämään yksinkertaisia tekstiviestejä vodkahuurun avulla.

Vaikka tällainen menetelmä viestien välittämiseen voi kuulostaa aivan järjettömältä, niin voi se edistää esimerkiksi molekyylien avulla tapahtuvan viestinnän tutkimuksia. Tällaista viestintätekniikkaa pystyisi käyttämään vaikkapa ympäristöissä, joissa sähkömagneettiset aallot eivät ole välttämättä paras ratkaisu.

Ennenkin on onnistuttu välittämään signaaleja kemikaalien avulla, mutta nyt tehdyssä tutkimuksessa on toteutettu ensimmäistä kertaa jatkuva viestiyhteys tällaisilla metodeilla. Systeemin toteuttivat Warwickin yliopisto Isossa-Britanniassa sekä Yorkin yliopisto Kanadassa. Välitetty viesti muunnettiin ensin binäärimuotoon. Tämän jälkeen ykkösbitti esitettiin yhdella alkoholisuihkauksella ja nollabitillä suihkausta ei tullut ollenkaan.

Lähde

Edellinen artikkeliAudi Mind Race – autokilpailu, jonka voitti keskittymällä
Seuraava artikkeliKiemurteleva mato on askel lähemmäksi keinotekoista elämää