how-to-prepare-food-in-a-car5

Muistaakseni olemme täällä Hilavitkuttimessa jo aiemminkin tutustuneet tai ainakin keskustelleet ruoan valmistamisesta auton konepellin alla. Siellähän on sitä turhaa kuumuutta moottorissa ja varmasta pakosarjoissakin ym., joka vain odottaa että ruoka laitetaan sen läheisyyteen kypsymään. Suomalaisille tässä ei sinällään ole mitään niin ihmeellistä, sillä kiukaalle on totuttu laittamaan folionyyttejä ja festareidenkin ruokabudjetti hoituu näppärästi kun lainaa naapuriteltan grilliä. Pakastepizza muuten ei kypsy grillillä. Olen kokeillut.

Mutta siis miksi heittää hukkaan lämpöä, kun siinä voi kypsentää vaikka makkaraa kuten kuvassa. Tai miksei vaikkapa uunipuuroa. Liekö sitten kuitenkin pakokaasuinen aromi, vaikea sanoa. Riippuu varmasti autosta, kokista ja ruoasta sekä mausteista.

Lähde: izismile.com

n

{democracy:193}
Edellinen artikkeliYlipainoisten määrä -kartta
Seuraava artikkeli1800 LED-valolla varustettu radio-ohjattava lennokki on ufo-havaintoainesta

11 KOMMENTIT

 1. Sinänsä on pieni ihme, ettei esimerkiksi ennakkoluulottomuudestaan tunnettu Renault ole kehitttänyt moottorilämpöä hyödyntävää ruoan lämmitintä sarjavalmisteisiiin autoihin. Hanskalokerohan niissä saadaan jääkaapiksi ilmastointilaitteella niin miksei…? Ainakin lasten ruoan lämmittämiseen tuollainen olisi kätevä.

 2. ”Pakastepizza muuten ei kypsy grillillä. Olen kokeillut”

  On vika tekijässä tai grillissä. Tulee mukavan rapsakoita jos on paljon lämpöä ja kansi päälle välillä.

  Tuo autogrilli on vähän terveellisempi vaihtoehto kuin nämä hiili grillit jossa savu pilaa ruuan maun ja on pirun epäterveellistä. Hiiligrillit pitäisi kieltää lailla!

 3. tästä olisi hyvä jatkokehittää hiukan asentamalla reikärautapannoilla paistinpannun metalliosan (sahaa kahvan pois) sinne auton kuumimman kohdan; sylinterinkannen päälle. Pihvien, jauhelihan ja munakkaiden paistaminen kävisi vaivatta. Siitä vaan paistinlasta, kanisterillinen vettä ja tiskiharja autonkonttiin vakiovarusteeksi ja kokkaamaan reissun päällä. Kahvivedet saa keitettyä sijoittamalla halpahalleissakin myytävän rst-termoskannun pakosarjan ja sylinterinkannen väliin puoleksi tunnisi. kiinnitystä rautalangalla johonkin komponentin jalustarunkoon hiukan ettei tipahda ajon aikana perässä tulevan hyödyksi…

 4. Näillä suunnilla ei ainakaan kiuasmakkaraa vuorata millään foliolla. Pilaa maun.

 5. Sylinterinkansi jos on kovin paljon yli 90 asteinen niin on autossa vikaa. Kannessa kiertää jäähdytysneste, joka kiehuu jo sadan asteen tuntumassa. Pakosarjat taasen saattaa joskus jopa hohtaa punaisena kovemmassa ajossa..

 6. Ruottalaisia olutmakkaroita on hyvä kuumentaa uistellessa perämoottorin kopan alla. Pari tuntia kun vetelee niin on höyryävä välipala avattavissa.

 7. Granadan pakosarjan lämpökilven päällä on tullut lämmiteltyä kerran rahtiräpylä eli nakkikukkaro eli lihapiirakka…

 8. Aika amatööritouhua, eihän nuo reunoilla olevat kypsy ollenkaan. Pakosarjaan pitää rakentaa teline. Se on helppo taivutella pellistä. Itselläni oli joskus teline C-Kadetin pakosarjassa. Makkara kypsyin noin 10km ajon jälkeen.

Kommenttien lisääminen on estetty.