Pizzalaatikko -aurinkouuni tee-se-itse

Kotitekoinen ”aurinkouuni” on valmistettu kierrättämällä pizza-laatikko. Alumiinifoliota, liimaa ja mustaa paperia. Lämpö kohoaa 66 asteeseen kuumassa auringossa. Voi paistaa vaikka nakit ja munakkaan. Saattaisi toimia Suomessakin keskikesän auringossa.

Lähde: www.sfu.ca

Edellinen artikkeliPhotoshopin ensimmäiset kuvakkeet
Seuraava artikkeliAsus Eee PC:n kestävyys testissä

1 KOMMENTTI

 1. Keksin tommosen päässäni joku kesä, mutten tehnyt mitään protoa. Tosin en varmasti olisi ollut ensimmänen.

 2. Varmasti toimii Suomessakin. Olin viime kesänä keskellä korpea kaverin kanssa ja mukaan oli sattunut vain Saarioisten mikroateriat. Aurinko paistoi ja lämmintä oli noin 25 astetta. Otin ateriapakkauksen pahvit pois ympäriltä ja koska ruoka on muovisessa, mustan värisessä, paketissa, käänsin sen vain ylösalaisin kannon päälle. About ½- tuntia myöhemmin, ruoka oli tosi kuumaa ja valmis syötäväksi. En epäile yhtään etteikö toi toimis.

 3. Laitoin autoni jäähdyttimen yhteyteen erillisen säiliön jonka sisässä on raikasta vettä. Nyt kun ajelen niin lämpenee tämä vesi lähelle kiehumispistettä ja ennen ajoon lähtemistä laittamani nakit kypsyvät hetkessä syömisvalmiiksi.
  Muistakaa ettette laita nakkejanne suoraan jäähdyttimen sisään koska jäähdytys nesteessä oleva jäätymisen esto aine myrkyttää nakkinne. Ja talvella täytyy muistaa tyhjentää tämä nakkien lämmitys säiliö vedestä ettei se jäätyessään halkaise nakkienlämmitys säiliötä.
  Myös lihapiirakat kypsyvät tällä systeemillä kunhan muistaa sujauttaa piirakat vesitiiviiseen pussiin.

 4. Suomessa teho on silti huomattavasti alhaisempi kuin monessa muussa etelämaassa. Käyttö onnistuu vain kesäsin. Tästä huolimatta aurinkoa pitäisi suomessakin hyödyntää enemmän.

 5. Hmmm toimisiko yhtä hyvin, ellei sitten paremmin, jos käärisi sen laatikon ulkopuolen mustaan paperiin ja jättäisi vain aurinkoon lämpiämään? No pitää varmaan kokeilla kesällä, että minkälainen aurinkouuni toimii parhaiten.

 6. Joitain vuosia sitten eräs mobilistituttavamme keitteli ajellessaan kananmunia T-Fordin jäähdyttimen korkin aukossa. Korkki pois ja kananmuna siihen aukkoon. Oli kuulemma pätevä konsti.
  Nykyautojen jäähdytinjärjestelmillä en lähtisi kokeilemaan