4_pyorainen.jpg

Nyt kun on tullut markkinoille kolmipyöräisiä skoottereita, on Yamaha päättänyt pistää paremmaksi ja lisätä vielä yhden pyörän. Tämä Tesseract ei nyt sitten ole prätkä, eikä mönkijä, eikä skootteri, eikä auto, mutta ainakin minun mielestäni melko tyylikäs ajokki.

Tämä erikoinen hybridi on varustettu kahdella moottorilla. On V-Twin sekä sähkömoottori. Pyörä on suunnilleen saman kapoinen kuin tavallinen moottoripyörä, joten varmaankin liikkuu melko ketterästi liikenteen seassa. Pyörät joustavat kuten kolmipyöräisissä skoottereissa ja parkkeerattaessa pyörä lukitaan pystyasentoon.

Lähde: www.autoblog.com

Edellinen artikkeliWunderbaum -naamiaisasu lapsille
Seuraava artikkeliRentokil RADAR hiirenloukku – tekstiviestejä hiiriltä haudan takaa

1 KOMMENTTI

 1. Vähän kuin olisi tarkoitettu mars:n tutkimiseen. Turhan futuristisen näköinen allekirjoittaneen makuun.
  Jos nyt kuvasta saan tarpeeksi selvää, niin on japanianpojilla unohtunut, että tuota mahdollisesti käytetään märällä kelillä ja pyörien lokasuojat näyttävät uhkaavan olemattomilta.

 2. jaa-a mitenkähän tuommoisen rekisteröinti suomessa ”Tämä Tesseract ei nyt sitten ole prätkä, eikä mönkijä, eikä skootteri, eikä auto”

 3. Luultavasti menee samaan luokkaan rekisteröidessä, kuin tieliikennemönkijätkin.

 4. On aika makean näköinen vehje. Etuna tavalliseen pyörään lienee mm se että Suomessa tutulla mustalla jäällä ei lähe niin helposti alta. Ja tuo sähkömoottori on ihan hyvä lisä bensansäästöön.

 5. Yksi etu on, Japanissa saa vehjetta kayttaa kyparattakin, koska se on nelipyorainen.

 6. Mahtavan näköinen peli ja sopivan futuristinenkin! Kyllä tuolla ajella kelpaisi, Kunhan sen saisi selkeästi rekisteröidyksi joksikin. mielestäni tälläisiä futuristisia ajokkeja saisi olla enemmänkin

 7. Maglite, Epäilen, että renkaat on aikalailla tangon päätyjen kanssa samalla tasolla. Joten lisä leveyttä ei tule paljoa.

 8. Aivan mahtava vehjas kieltämättä… Lahjalistalle, kuten ”Maitopoika” jo sanoi.

 9. Aika menevän näkönen ajokki.. Kyllä tommosella kouluun tai kaupunkiin kehatais mennä.. 😀

 10. Tuostahan häviää moottoripyörän mukavat ominaisuudet. Miten esim. kanttaat mutkiin tuolla :/ . Ei ollenkaan hyvä miusta

 11. Eikös tota sitten ohjata painoa siirtämällä? vai olenko ihan hakoteillä?

 12. tuossa on hyödynnetty samaa tekniikkaa ku piaggion kolmipyöräsissä. Eli kantatessa saattaa olla jopa parempi kuin tavallienn pyörä (parempi pito esim märällä kelillä ja mutkassa kiihdyttäessä)

 13. ”Virallinen lainsäädäntömme tuntee nämä uudet ajoneuvoryhmät nimillä

  – nelipyörä (ajoneuvoluokka L7e) ja
  – kevyt nelipyörä (ajoneuvoluokka L6e). ”

  http://www.liikenneturva.fi/tietolehti/2007/limevihrea/monkija.php

  Joten tuskimpa mitään ongelmaa rekisteröinnissä on. Lisäksi jos tuo luokitellaan katumönkijäksi (Nelipyörä L7e) niin sitä saa ajaa henkilöautokortilla.

  http://www.liikenneturva.fi/tietolehti/2007/limevihrea/monkija2.php

 14. onhan se niin että ei nelipyöräsellä voi ajo-ominaisuudet olla lähelläkään kaksipyöräsiä ja vaikka tuota voisikin ohjata painoa siirtämällä niin ei se voi mitenkään olla yhtä ketterä kuin kakspyöränen. En todellakaan ymmärrä mitä hienoa tässä laitteessa on.

 15. Hienous että se on hieno. Ja kaiketi turvallisempi kuin tommonen kaksirenkainen…

 16. ja paljo toi kulkee haluun ainaki tietää nää perus jutut ennen ku ostan jos ostan japaljo painoraja