Rakastatko Spotifyn kuuntelua, mutta turhaudut kun et voi kuunnella offline-tilassa tai kun sinulla ei ole vakaata internet-yhteyttä? Tai ehkä olet huolissasi siitä, että menetät musiikkisi jos peruutat Spotify-tilauksesi. Onneksi on olemassa ratkaisu! Voit tallentaa Spotify-musiikkia MP3-tiedostoiksi Spotify-tallennusohjelmalla ja kuunnella suosikkikappaleitasi offline-tilassa niin usein kuin haluat. Lisäksi voit siirtää musiikkisi muihin laitteisiisi. Tässä artikkelissa opit, miten tämä kaikki tehdään.

Mikä Audials Music on ja miten se toimii?
Jos olet musiikin ystävä, Audials Music on tutustumisen arvoinen Windows-käyttöjärjestelmälle tehty ohjelmisto. Tämä tehokas musiikkitallennin voi tallentaa mitä tahansa, mikä soi äänikorttisi kautta. Näihin lukeutuvat esimerkiksi suoratoistopalvelut kuten Spotify, Deezer ja Amazon Music.

On muutamia asioita, jotka erottavat Audials Musicin muista musiikin tallennusohjelmista. Ensinnäkin se ehdottaa optimaalista bittinopeutta äänityksillesi. Tämä varmistaa, että saat korkealaatuisia äänityksiä viemättä liikaa tilaa kiintolevyltäsi. Voit valita äänityksille haluamasi tiedostomuodon (esimerkiksi MP3, WMA, AAC) varmistaaksesi yhteensopivuuden. Lisäksi se merkitsee automaattisesti äänitteesi ID3-tunnisteilla, albumin kansitaiteella ja kappaleiden sanoituksilla. Näin sinun on helppo löytää tallenteet silloin, kun haluat niitä kuunnella. Ohjelman mukana tulee myös älykäs musiikinhallinta, jonka avulla on helppo lajitella valtavia musiikkikokoelmia esimerkiksi albumin, vuoden tai genren mukaan.

Audials Music ohjelmistoa on mahdollista kokeilla ilmaiseksi demoversion avulla. Kokeilun jälkeen sen voi ostaa juuri nyt alennettuun 29,90 dollarin hintaan, normaalin 39,90 dollarin sijaan.

Musiikin tallentaminen Audials Music -ohjelmiston avulla
Lempikappaleidesi äänittäminen Audials Music -ohjelmistolla on yksinkertaisempaa, kuin voisi luulla. Käymme nyt läpi askel askeleelta, miten se onnistuu.

Lataa ja asenna

Ensimmäiseksi sinun on ladattava Audials Music –ohjelmisto tietokoneellesi Audialsin omilta sivuilta. Lataus on ilmainen eikä rekisteröitymistä tarvita. Ohjelmisto on myös helppo poistaa koneelta niin halutessasi. Latauksen jälkeen aloita asennus, suorita se loppuun ja avaa sitten Audials Music. Vaihda ”Music Streaming” -näkymään.

Toista musiikkia Spotifyssa

Klikkaa Spotifyn logoa Audials Music -ohjelmassa. Tällöin pitäisi aueta uusi ikkuna, jossa sinun tulee valita ”record while playing”. Valitse tallennusnopeudeksi ”normal” (ei ”high speed”), jotta Spotify-tilisi ei vaarannu. Aktivoi myös ”album tagging”. Avaa sitten Spotify ja soita musiikkia, jota haluat alkaa tallentaa.

Audials tallentaa musiikkisi

Audials Music aloittaa nyt tallentamaan soittamiasi Spotifyn kappaleita ja ne päätyvät koneellesi MP3-, AAC- tai WMA-muodossa, valintasi mukaan. Voit muuttaa valintaa ohjelman asetuksista. Sitten voitkin nauttia äänitetyistä kappaleistasi korkealaatuisina ja offline-tilassa haluamillasi laitteilla ilman huolta siitä, että käytät datasi loppuun.

Muita tapoja tallentaa musiikkia Spotifysta

Audials Music ei ole toki ainoa työkalu Spotify-musiikin lataamiseen ja tallentamiseen. Maksullisia ohjelmistoja ovat esimerkiksi ViWizard Spotify Music Converter, Applian Replay Music, Sidify Music Converter, NoteBurner Spotify Music Converter ja Tunelf. Ilmaisiakin ohjelmistoja löytyy, kuten Audacity, Spytify ja SpotDL. Audials Musicilla on kilpailijoihinsa nähden etu ainakin äänitysnopeudessa ja lisäksi siltä löytyy erittäin käytännöllinen musiikkikirjaston organisointiin suunniteltu Music Manager, mikä tekee kappaleiden järjestämisestä ja löytämisestä helppoa. Ihmisillä on tottakai omat mieltymyksensä ja tarpeensa, jolloin kaikille näille eri ohjelmille löytyy taatusti oma uskollinen käyttäjäkuntansa.

Spotify Premium -tilaaja voi tietenkin ladata kappaleita ohjelman itsensä kautta kuunneltavaksi myös offline-tilassa. Huomioitavaa on kuitenkin se, ettei tiedostoja saa talteen MP3-muodossa ja ne häviävät, jos tilauksen peruuttaa.

Onko musiikin tallentaminen Spotifysta laillista?

Kun käytät Spotifyta, hyväksyt sen käyttöehdot. On tärkeää, että luet ehdot huolellisesti ja noudatat niitä. Käyttöehtojen mukaan Spotify-verkkoa voi käyttää vain henkilökohtaiseen, ei-kaupalliseen käyttöön. Tämä tarkoittaa, että sitä ei voi käyttää liiketoimintaan tai rahan ansaitsemiseen. Lisäksi käyttöehdoissa sanotaan, että Spotify-sisältöä ei saa kopioida, muokata tai levittää ilman Spotifyn lupaa. Täten esimerkiksi Audialsin avulla tallentamasi musiikki on tarkoitettu vain sinun korvillesi, etkä voi jakaa kappaleita vaikka perheenjäsenten tai kaverien kanssa.

Yhdysvaltain tekijänoikeuslain mukaan ”tämän osaston [tekijänoikeuslain] nojalla ei voida nostaa kanteita, joissa väitetään tekijänoikeuden loukkausta […], joka perustuu [digitaalisen äänitallennuslaitteen] ei-kaupalliseen käyttöön kuluttajan toimesta”. Tämä tarkoittaa, että jos käytät Audials Musicin kaltaista digitaalista äänitallennuslaitetta musiikin tallentamiseen Spotifysta, et loukkaa tekijänoikeuslakia.

Audials Music pystyy tallentamaan vain salaamattoman signaalin, joka lähetetään järjestelmän äänilaitteeseen. Voit tallentaa joko reaaliajassa (1x) tai suurella nopeudella (jopa 30x). Jos äänität suurella nopeudella, Audials Music kommunikoi Spotify-palvelimien kanssa ja tilisi voidaan jäädyttää. Nauhoittaessasi reaaliajassa, Audials ei tee näin. Tämän voit tuplavarmistaa käyttämällä Spotifyn nettiversiota sovelluksen sijasta.

Tietoa Spotifysta

Spotify on alkujaan ruotsalainen musiikin suoratoistopalvelu, joka lanseerattiin vuonna 2008. Sen suosio kasvoi jo heti alkuaikoinaan suorastaan räjähdysmäisesti ja kymmenen vuotta myöhemmin, vuonna 2018, sillä oli jo 180 miljoonaa aktiivista kuukausittaista käyttäjää.

Spotifyn avulla käyttäjät voivat kuunnella miljoonia kappaleita ilmaiseksi tai kuukausittaista tilausmaksua vastaan. Käyttäjät voivat luoda soittolistoja, kuunnella radioasemia tai löytää uutta musiikkia Spotifyn algoritmipohjaisten suositusten avulla.

Spotify Premium-tilauksen avulla käyttäjät voivat kuunnella musiikkia ilman mainoksia, ladata kappaleita ja albumeita offline-kuuntelua varten ja kuunnella laadukkaampaa ääntä.

Spotify maksaa artisteille sen perusteella, kuinka usein heidän kappaleitaan soitetaan. Mitä enemmän soittoja artisti saa, sitä enemmän rahaa hän ansaitsee. Tämä malli on auttanut joitakin artisteja tienaamaan paljon rahaa, kun taas toiset artistit ovat kritisoineet sitä epäreiluksi.

Edellinen artikkeliNettikasinopelaamisen termit ja sanasto tutuiksi
Seuraava artikkeliNäin tunnistat parhaat pyyhkeet hiuksille