Näin tunnistat parhaat pyyhkeet hiuksille

Hiusten kuivaaminen suihkun jäljiltä saattaa tuntua yksinkertaiselta tehtävältä, mutta on tosiasiassa melkoinen taitolaji. Kaikki välivaiheet pesusta kuivaamiseen saakka vaikuttavat osaltaan siihen, miten hyvin hiukset voivat ja miten terveiltä ne näyttävät. Tämän vuoksi myös sopivan pyyhkeen valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä vaikka hiustyyppejä on olemassa lukuisia, niin kaikille niistä löytyy taatusti hellävarainen vaihtoehto. Parhaat mahdolliset ratkaisut ovat hellävaraisia ja toisaalta samaan aikaan tekevät arjesta helpompaa ja vähentävät kauniiden hiusten saavuttamiseen vaadittua vaivaa.

Millainen pyyhe sopii hiuksille parhaiten?

Käytetyin materiaali tavallisille pyyhkeille on frotee, joka on jo käsituntumallakin melko karheaa. Se sopii oivallisesti vartalon kuivaamiseen suihkun jälkeen, mutta hiukset ovat täysin toinen tarina. Onkin viisasta pitää hiuspyyhe erillään vartalon kuivaamiseen tarkoitetusta kylpypyyhkeestä. Yksi hellävarainen ratkaisu on hiusturbaani, joka pysyy mutkattomasti paikoillaan ja imee ylimääräisen kosteuden itseensä repimättä hiuksia. Erityisesti herkästi pörrööntyvät hiukset kaipaavat erityisen hellävaraisia ratkaisuja, jotta ne pysyisivät sileinä ja hyväkuntoisen näköisinä. 

Hiustenkuivaus on tärkeä osa hiustenhoitoa ja vaikuttaa paljon sekä niiden todelliseen kuntoon että ulkonäköön. Kun hiukset kuivataan oikealla tavalla, niiden muotoilu on huomattavasti helpompaa, ne näyttävät puhtailta pidempään ja niissä on ryhtiä. Lämpökäsittely vaurioittaa hiuksia huomattavasti ja vaikuttaa pysyvästi niiden rakenteeseen, joten onkin aina parempi pyrkiä löytämään muita, hellävaraisempia keinoja hiusten kuivaamiseen.

Perinteinen froteepyyhe saattaa tehdä hallaa hiuksille

Karkean materiaalinsa vuoksi froteepyyhe voi aiheuttaa hiuksille vaurioita. Hiusten kuivaaminen tapahtuu monesti hieman hinkaten, mikä ei tee hyvää hiuksille varsinkaan pitkällä tähtäimellä. Turbaani on siis myös tältä kannalta hyvä vaihtoehto, sillä sen avulla hiuksia ei hinkata puhtaaksi, vaan se hoitaa kuivaamisen tehokkaasti itse. Hiukset ovat juuri märkinä kaikkein alttiimmillaan vaurioille, minkä vuoksi onkin erityisen tärkeää helliä niitä juuri tässä vaiheessa. Materiaalina esimerkiksi allergia- ja ympäristöystävällinen bambusekoitus on huomattavasti hellävaraisempi vaihtoehto, kun taas mikrokuidusta valmistetut pyyhkeet ovat haitallisia ympäristölle. Lukuisia vaihtoehtoja tarjoaa esimerkiksi Hairlust, joka panostaa omalta osaltaan ilmastoneutraaliuteen. Sopivaa pyyhettä valitessa kannattaa siis todella kiinnittää huomiota sen materiaaliin ja laatuun, sillä se saattaa vaikuttaa merkittävästi siihen, ovatko hiukset sähköiset ja katkeilevat vai kiiltävät ja pehmeät.

Erilaiset hiustyypit ja niiden hoito

Tavallisia hiustyypejä ovat mm. normaalit, rasvoittuvat ja kuivat hiukset. Herkästi rasvoittuville hiuksille sopivat useimmat hiustuotteet, mutta on suositeltavaa välttää erityisen silikonipitoisia tuotteita, jotka saattavat kerrostua hiuksiin ja vauhdittaa niiden rasvoittumista. Syväpuhdistava pesu kannattaa myös tehdä esimerkiksi kerran viikossa, jos käyttää arkena paljon muotoilutuotteita. Kuiville hiuksille on olemassa paljon kosteuttavia tuotteita, joiden ainesosiin kannattaa myös kiinnittää huomiota. Jotkut tuotteet saattavat niin sanotusti meikata hiuksen terveemmän näköiseksi kosteuttamatta sitä todellisuudessa juurikaan. Kuiville hiuksille tarkoitettujen shampoiden ja hoitoaineiden lisäksi on myös olemassa erityisiä naamioita, jotka auttavat kosteuttamaan ja ravitsemaan hiuksia tehokkaammin.

Pyyhkeet ovat tärkeä osa ihon ja hiuksien hyvinvointia ja parhaat pyyhkeet sopivat kaikille hiustyypeille.